Početna Vijesti Objavljeni rezultati analize kiseonika iz UKC RS

Objavljeni rezultati analize kiseonika iz UKC RS

Rezultati analize kisika koji su uzeti za analizu iz UKC RS i bolnice Mladen Stojnović u Prijedoru su potpuno uredni- na UKCRS čistoća 99,93, a u Prijedoru 99,96 posto.

Rekao je ovo na konferenciji za novinare predsjednik Vlade Republike Srpske, radovan Višković.

“Referentna ustanova je izvršila analizu kiseonika. Uzorak koji je uzet u UKC RS je pokazao da je čistoća kiseonika 99,80. Ovo u prevodu znači da je puno bolje nego što je Zakonom propisano”, istakao je Višković.

“Odgovorno tvrdim kao predsjednik vlade da sve što je spinovano, sada pada u vodu. Očekivali ste da RS ostane bez kisika i tako ugrozi živote pacijenata, ali to nećete dobiti i nećemo vam to omogučiti”, dodao je.

On je najavio krivične prijave protiv svih su prouzrokovali štete zdravstvenom sektoru RS-a i pacijentima koji su koristili kisik u momentu afere i koji su imali određene probleme zbog priče u javnosti.

Naveo je i da odgovornost za “haos” ima Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Aferu “Kiseonik” prošle sedmice je otkrio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazavši da UKC RS-a koristi tehnički (industrijski) gas umjesto medicinskog kisika, nakon čega

Aferu “Kiseonik” prošle sedmice je otkrio gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazavši da UKC RS-a koristi tehnički (industrijski) gas umjesto medicinskog kisika, nakon čega je Vlada RS-a odlučila da se uzme uzorak kisika iz UKC-a i provjeri u laboratoriji u Beogradu.

ASHA prodaja vozila