Početna Vijesti Objavljeni novi snimci iz Zubinog Potoka: Prevrnuti kamioni i dim na putu

Objavljeni novi snimci iz Zubinog Potoka: Prevrnuti kamioni i dim na putu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su pripadnici ROSU jutros ušli u Zubin Potok, došlo je do pucnjave blizu improvizovanih barikada koje je postavilo uplašeno stanovništvo.

Snimci sa lica mjesta, koji su objavljeni na društvenim mrežama, prikazuju momente probijanja barikade i pucnjavu, kao i situaciju nedugo nakon bacanja šok-bombi i rušenja barikada.

Prema posljednjim informacijama, specijalne jedinice kosovske policije napustile su područje Zubinog Potoka posle operacije koja je trajala više od pet sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tokom akcije uhapšeno je pet osoba, tukli su lokalne Srbe, pretresali kuće, lomili i pravili štetu”, rekao je Tanjugu lokalni policijski zvaničnik, koji kaže da građani sada utvrđuju razmjere pričinjene štete.

Kako je dodao, šteta je vidljiva, jer su pripadnici specijalne policije uništavali vozila parkirana pored puta kojim su se oni kretali, a tokom pretresa u nekim kućama takođe su lomili sve na šta bi naišli.”Na desetine automobila je bilo pred puta. Ta, ne policija, već horda, je lomila, sekla gume, lim, vadila stakla. To je iživljavanje. Oko dvadeset vozila je oštećeno hira radi”, rekao je za Tanjug taj policijski zvaničnik.U tri kuće su vršili pretres i takođe su lomili i pravili štetu. Oko deset časova prema izvorima “Blica” sa lica mjesta, barikada u Zubinom Potoku je probijena, što je praktično omogućilo pripadnicima ROSU da uđu u Zubin Potok.

Dok je trajao ‘proboj’ barikade kako prenose izvori “Blica” pucnji su se čuli gotovo konstantno sa kraćim prekidima.

Više od sat vremena pucalo se iz različitog naoružanja. Trenutno je zatišje i niko ne može da precizira koji će biti sljedeći koraci prištinskih vlasti.

U Zubinom Potoku uhapšen je komandir policijske stanice. Praktično pripadnici Rosu sada su u sve četiri srpske opštine na sjeveru.

Na snimcima i fotografijama se vide i prevrnuta vozila kojim su građani pokušali da naprave blokade na putu.

Prema informacijama sa terena pipadnici ROSU su išli pešške magistralnim putem, pucali i bacali šok bombe, javio je Tanjug.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila