Početna Region Objavljena nova pravila za ulazak u Hrvatsku

Objavljena nova pravila za ulazak u Hrvatsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČLANOVI vlade su održali sjednicuj Užeg kabineta. Nakon sjednice ministar unutarnjih poslova Davor Božinović daje izjavu za medije o digitalnim covid-potvrdama.

”Svi koji imaju te potvrde moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku”, otkrio je. Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku”, rekao je Božinović.

Ovo znači da od sada građani Srbije i BiH za ulazak u Hrvatsku trebaju imati jednu od tri potvrda – onu za cijepljenje, preboljenje ili negativni test.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović je govorio i o korištenju covid-potvrda za ulazak na događaje.

“Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se uporaba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na više okupljanje više od 100 ljudi”, ističe ministar.

“Imamo i dodatnu novinu, a to je da sva testna mjesta u Hrvatskoj, osim toga što će testirati, moći će izdavati i COVID digitalne potvrde. Moći će ih izdavati HZZO- i sve njegove podružnice, na stranicama e-Građani, i kada dođete na testiranje da tih 15 minuta koliko se čeka možete dobiti potvrdu. To će se omogućiti i za strane državljane. Svatko može doći u posjed digitalne COVID potvrde”, otkriva Božinović.

Buka