Početna Prijedorski region Obilježen Međunarodni dan mladih u Prijedoru

Obilježen Međunarodni dan mladih u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupom di-džejeva, bendova i predstavljanjem rada nevladinih organizacija, u Prijedoru je obilježen 12. avgust, Međunarodni dan mladih. Cilj je da se mladi motivišu kada je u pitanju društveni aktivizam.

– Želja nam je da mladima pokažemo da život nisu samo kafane, pića i društvo. Tu su brojni projekti i aktivizam, a samim tim dobra budućnost za malade – istakla je Mirjana Komosar, član Omladinskog savjeta Prijedor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći problem mladih ljudi je nezaposlenost, potvrdila je Katarina Bursać, član Omladinskog savjeta.

– Mi kroz ovu manifestaciju želimo da pokažemo da se mladi mogu baviti kreativnim radom i to unovčiti na neki način – dodala je ona.

Uprkos teškoj situaciji, podrška mladima u realizaciji njihovih projekata od strane gradske uprave ne izostaje, kaže Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštiti i nevaldine organizacije.

– Grad finansijski stoji iza njihovih aktivnosti. Mladi nisu na margini, čak su u središtu samog rada gradske uprave. Mi ćemo i u budućnosti nastaviti podržavati sve njihove aktivnosti, vizije i ideje – istakao je on.

Omladinski savjet pokrenuo je akciju pod nazivom “Aktiviraj se, pokreni se”, u okviru koje je organizovano takmičenje na temu “Urbani/ruralni život mladih”, i to u kategorijama fotografija, slika i pisanje poezije. Najkreativnija su dodijeljenje nagrade i priznanja.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila