Početna Prijedorski region Obilјeženo pet godina od formiranja CJB Prijedor

Obilјeženo pet godina od formiranja CJB Prijedor

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilјežje borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata i svečanom akademijom u prijedorskom pozorištu, danas je obilјežena peta godišnjica od ponovnog formiranja Centra javne bezbjednosti Prijedor – sadašnje Policijske uprave Prijedor. Ovoj svečanosti prisustvovao je i direktor Policije RS Darko Ćulum.

– Odluka o formiranju odnosno vraćanju CJB Prijedor prije pet  godina, bila je ispravna i potrebna u to vrijeme – ocijenio je Ćulum, dodajući da je ovaj centar za kratko vrijeme opravdao svoje postojanje.

– U ovih pet godina, Policijska uprava Prijedor bilјeži dobre rezultate, jer je stanje bezbjednosti podignuto na veći nivo. Imamo evidentiran pad krivičnih djela, bolјu rasvijetlјenost krivičnih dijela po nepoznatom izvršiocu, manje prekršaja narušavanja javnog reda i mira i manje saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima – naveo je direktor Policije RS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor, podsjetio je da je CJB Prijedor formiran još ratne 1994. godine , ali je nakon sedam godina rasformiran i postao je unutrašnja jedinica Centra javne bezbjednosti Banja Luka. Samim tim, izgubio je neke svoje nadležnosti koje su mu, poslije 12 godina, vraćene ponovnim formiranje Centra.

–  Opravdali smo formiranje CJB Prijedor, jer smo bezbjednost podigli na jedan viši nivo. Sasvim sam siguran da smo opravdali  bezbjednosna očekivanja građana. Trudićemo se da sa ovim pozitivnim trendovima nastavimo i u budućem periodu – poručio je Ivanić.

– S ponosom mogu da kažem da je vraćanje Centra javne bezbjednosti Prijedor značajan potez koji je sa sobom donio dobre rezultate – naveo je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, čestitajući pripadnicima ove policijske uprave, kako je rekao, uspješan razvojni put.

– Od srca želim da nastave dalјe sa stalnim pobolјšavanjem uslova bezbjednosti imovine građana grada Prijedora. Mi se svi trudimo da pravimo povolјan politički ambijent, kako bi se i bezbjednost digla na još viši nivo – rekao je Đaković.

K.V.

ASHA prodaja vozila