Početna Pozitivne priče Nuran iz Nemačke stigla kod prijateljice u Prijedor i poklonima iznenadila štićenike...

Nuran iz Nemačke stigla kod prijateljice u Prijedor i poklonima iznenadila štićenike Doma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nuran Akbas iz Nemačke je štićenike prijedorskog Doma za muškarce sa smetnjama u razvoj danas iznenadila poklonima. Naime, ona im je podelila majice, papuče, čarape, voće i slatkiše.

Takođe je i u martu ove godine kada je boravila kod prijateljice Sandre Puaković u naselju Čirkin Polje, gde se nalazi i ovaj Dom, skromnim poklonima obradovala njegove štićenike.

– Prolazile smo kraj Doma. Nuran je u dvorištu videla njegove korisnike i upitala je ko su oni i šta je ovo. Kada sam joj objasnila da je ovo Dom za smeštaj muškaraca sa smetnjama u razvoju, pitala je može li im pomoći. Tada ih je prvi put posetila i uručila im poklone. I ovaj put kada smo stigli u Prijedor rekla je da želi da im pomogne, ali malo više – priča Sandra Pauković, piše Srpskainfo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nuran kaže da je rođena u Nemačkoj dok su joj roditelji iz Turske. U Nemačkoj radi u osiguravajućoj kući i tamo je upoznala Sandru te su postale prijateljice.

– Rado pomažem ljudima kojima je pomoć potrebna. Trebalo bi svi koji imaju da pomognu onima koji nemaju dovoljno za pristojan život – ističe Nuran.

Dodaje da se zbog poklanjanja drugima super oseća te da taj osećaj ne može da poredi ni sa čim drugim.

– Prvi put kada sam došla ovdje šokirala sam se i uplašila jer na ulicama ima mnogo invalida i nezbrinutih ljudi. Tako nešto ne viđam u Nemačkoj – tvrdi Nuran.

Dodaje da su Prijedorčani gostoljubivi i prijatni ljudi te da će rado dolaziti u ovaj kraj. Najavljuje da će i tokom budućih poseta štićenike prijedorskog Doma uveseliti poklonima.

ASHA prodaja vozila