Početna Prijedorski region Novootvoreni pogon preduzeća “Napco” u Prijedoru: Plan tri šlepera robe dnevno za...

Novootvoreni pogon preduzeća “Napco” u Prijedoru: Plan tri šlepera robe dnevno za tržište Austrije, Njemačke i Holandije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Brezičanima kod Prijedora, novootvoreni pogon preduzeća “Napco” posjetio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković. U pogonu se proizvodi pločasti namještaj, odnosno “box spring” kreveti, a riječ je o holandskoj kompaniji koja je proizvodnju u BiH počela 2011. godine u Petrovu, gdje zapošljava više od 400 radnika i najveći je izvoznik na području te opštine.

“Pogon u Prijedoru dio je planskog proširenja proizvodnje i već je posao dobilo 50 radnika, a plan im je da prime još oko 250 radnika u budućem razvojnom ciklusu, s obzirom da je roba koju proizvode jako tražena i dnevno odavde ode šleper robe na evropsko tržište“, rekao je Đaković novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Direktor i vlasnik kompanije “Napco” Denis Kornelisen izjavio je novinarima da je u BiH došao 2010. godine i da u Prijedoru namjerava da proširi proizvodnju i primi novu kvalifikovanu radnu snagu.

“U Prijedor sam došao zbog povoljne poslovne klime i u planu nam je da proizvodimo tri šlepera robe dnevno na tržište Holandije, Njemačke i Austrije a plan realizacije ove poslovne ideje je najkasnije juli iduće godine“, rekao je Kornelisen.

 

Prijedor24.com

cera - Novootvoreni pogon preduzeća “Napco” u Prijedoru: Plan tri šlepera robe dnevno za tržište Austrije, Njemačke i Holandije