Nataša Miljanović Zubac, novinarka RTRS-a, prisustvovala je sjednici Skupštine Grada Trebinja tokom koje se u skupštinskom holu obratila novinarima, tvrdeći da su kriminal i korupcija okovali institucije.

Ponovo je ukazala na povezanost pojedinaca iz bezbjednosnih struktura u kriminalne radnje te navela imena onih koje smatra odgovornim ukoliko bi došlo do ugrožavanja nje ili člana njene porodice, dodavši da u skupštinskoj sali takođe postoji kontaminacija.

Nataša Miljanović Zubac već duži period ukazuje na kriminalne radnje i sponu duvanske mafije i određenih pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova zbog čega joj je, kako tvrdi, ugrožena bezbjednost.

O svojim saznanjima govorila je u skupštinskom holu poručivši da ne vjeruje u institucije koje su kontaminirane. Navela je da, prema njenim saznanjima, i unutar aktuelnog saziva Skupštine Grada Trebinja postoji kontaminacija.

“Ne znam u šta da vjerujem kad imamo kontaminirane institucije, tako da ja ne mogu da očekujem da će oni da rade protiv nekih ljudi koji su u ovom gradu uslovno rečeno nedodirljivi.

Ne znam šta će da urade, ja sam ih pozvala i prozvala, obavijestila sve, obratila se svim nadležnim institucijama, obratila se međunarodnim institucijama, imam tri ponuđena azila, ali neću da napustim ovaj grad”, izjavila je novinarka RTRS Nataša Miljanović-Zubac.

“Ukoliko bilo šta se dogodi meni ili bilo kom članu moje porodice, odgovorni će biti; Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje, direktor policije RS Siniša Kostrešević, ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan, a onda direktor SIPA-e Darko Ćulum, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Edis Karić i ministra bezbjednosti BiH gospodina Nenada Nešića”, dodala je.

Problem Nataše Miljanović Zubac nije političko već životno pitanje, smatra Nebojša Milišić, odbornik liste Za pravdu i red.

“Mi smo jednostavno mogli da damo neku podršku, neku preporuku, bilo šta, da se oglasimo, da znamo da stoji grad iza nje, da u ovom gradu niko ne smije biti terorisan, međutim, vladajuća većina to ne želi i još meni kažu da ja želim politički da profitiram, što je nevjerovatno, jer to nisu politička već životna pitanja”, naveo je Nebojša Milišić iz Liste Za pravdu i red.

Predsjednik Skupštine Grada Trebinja rekao je da odbornici liste Za pravdu i red nisu zadovoljili kako on lično nema informacije o ugroženoj bezbjednosti Nataše Miljanović Zubac te pozvao sve koji imaju takve informacije da, poštujući zakonske norme i procedure, predlože tu tačku za Dnevni red neke od narednih sjednica.

Podsjećamo, Nataša Miljanović Zubac već duži period ukazuje na kriminalne radnje i povezanost pojedinaca iz bezbjednosnih institucija sa njima.

Ona je potvrdila da je juče o svojim saznanjima svjedočila i pred Odborom za bezbjednost NSRS koji je jednoglasno donio zaključak da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS uradi novu procjenu bezbjednosti u cilju obezbjeđivanja policijske zaštite novinarke Nataše Miljanović Zubac.