Početna BiH Novi terminal u Gradišci podigao rampe

Novi terminal u Gradišci podigao rampe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je i najavljeno, s radom je danas počeo novosagrađeni carinski terminal Gradiška, a radno vrijeme mu je od osam do 20 časova, potvrđeno je za “Nezavisne novine” iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je današnji početak rada novog carinskog terminala u ovom gradu veliki iskorak jer će postepeno omogućiti rasterećenje saobraćaja, ali da će potpunu funkciju imati tek nakon završetka novog mosta na Savi.

“Želimo da Gradiška bude uređen grad, a ne da putnici i turisti nose ružne uspomene o dugim kolonama i čekanjima na granici. Punu funkciju carinski terminal na novoj lokaciji imaće nakon završetka novog mosta, a nadam se da će, u međuvremenu, građani imati razumijevanja”, rekao je Adžić novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adžić je podsjetio da je pri kraju izgradnja gradiške obilaznice, koja bi, prema planu, trebalo da bude završena do polovine godine.

“Time bi imali i veće rasterećenje grada, ali i prigradskih naselja Obradovac, Kruškik i Čatrnja, koja će sa preseljenjem carinskog terminala sada nosti veći teret saobraćajnih gužvi”, rekao je Adžić.

Izgradnja novog terminala, podsjetimo, trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika, gdje spadaju građevinci visokogradnje i niskogradnje, metalci, zanatlije, mašinci, električari i vodoinstalateri.

Granični prelaz sadrži centralni objekat, carinsku kontrolu, objekte za kontrolu putnika i vozila, fitosanitarnu kontrolu, tehnički pregled vozila, veterinarsku inspekciju, kontrolne kabine, restoran, špediterske blokove, sanitarne objekte, saobraćajnu infrastrukturu, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila