Početna Politika Novi skandal u Vladi RS: Još jedan ministar (SNSD) prešutio saobraćajnu sa...

Novi skandal u Vladi RS: Još jedan ministar (SNSD) prešutio saobraćajnu sa smrtnim ishodom?!

Ako je (prećutana) saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom razlog za ostavku, onda Dado Dogan neće biti jedini ministar koji će otići iz nove Vlade RS i prije nego što zaduži kabinet.

Kako Srpskainfo ekskluzivno saznaje, gotovo isto se desilo i novoimenovanom ministru rada i boračko invalidske zaštite, iz Prijedora, Dragoslavu Kabiću (SNSD).

Izvori tvrde da se nesreća desila prije otprilike 15 godina, na putu prema Prnjavoru, a u automobili su bili Kabić i njegov tada najbolji prijatelj.

“U nesreći je nastradao prijatelj. Taj momenat je Kabiću zauvijek promijenio život, više nije bio isti čovjek”, priča izvor iz Prijedora.

Kako tvrdi, Kabić je presuđen za saobraćajnu nesreću, ali nije poznato da li je bio u zatvoru. Prema nekim izvorima, bio je u zatvoru u Foči, a prema drugima je uspio da ovaj slučaj izbriše iz sudske evidencije.

Kabić nije bio raspoložen za izjavu: “To je privatna stvar, zašto pitate?”

Kada su ga novinari podsjetili da je njegov slučaj gotovo isti kao i slučaj ministra Dade Dogana, koji ga je koštao funkcije, Kabić je kratko odgovorio: “Ne bih o tome pričao. Ne mogu vam ništa reći, stvarno. Hvala.”

Podsjećamo, pravi skandal je nastao u tek imenovanoj Vladi RS kada je predsjednik entiteteta Milorad Dodik zatražio od premijera Radovana Viškovića da razriješi ministra porodice, omladine i sporta Dadu Dogana iz SP, ako sam ne podnese ostavku. Razlog – navodno niko nije znao da je Dogan 2016. osuđen na godinu dana zatvora za saobraćajku sa smrtnim ishodom 2012. godine. Dogan je juče najavio da će sam podnijeti ostavku.

Ostaje da se vidi da li će lider SNSD i predsjednik RS, Milorad Dodik, imati iste kriterijume za sve, odnosno da li će i od svog ministra Dragoslava Kabića zatražiti da se sam povuče. 

Ovo znači da smo u Vladi RS, koja je imenovana prije samo dva dana, imali čak tri ministra koja su ranije osuđivana. Osim dvojice pomenutih, to je svakako i Petar Đokić, koji je poodavno osuđivan zbog toga što je njegova firma u Brčkom krala impulse od Telekoma RS. Međutim, i Đokiću je ovaj slučaj brisan iz evidencije, tako da je zakonski “čist”.

Dakle, ne postoji zakonska prepreka da bilo ko od njih bude ministar. Ovdje je pitanje da li ista pravila važe za sve, ili samo za Dadu Dogana?