Početna Prijedorski region Novi projekat Agencije “Preda” podrška startap kompanijama u oblasti IT

Novi projekat Agencije “Preda” podrška startap kompanijama u oblasti IT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru projekta <“Prijedor Circle Hub” > pokrenut je javni konkurs za < “Start Up Accelerator”> – Pomoć pri realizaciji vaših ideja koji predstavlja novi zajednički program finansijske podrške i mentorisanja startap kompanija u oblasti informacionih tehnologija <“IT”> i kreativne industrije Grada Prijedora i Agencije PREDA-PD koji podržava Vlada Švajcarske.

U saopštenju iz Agencije PREDA-PD navodi se da je <“Start Up Accelerator program”>otvoren za sve zainteresovane preduzetnike koji su započeli ili tek žele da započnu poslovanje na području grada Prijedora i imaju proizvod ili uslugu koja se temelji na <“IT”> tehnologijama, kreativnoj industriji i inovacijama.

“Program osigurava za 5 start up kompanija mentore, infrastrukturu, promociju, umrežavanje i bespovratna novčana sredstva iz fonda vrijednog 35 000 KM” , navodi se u ovom saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost imaju oblasti softver/programiranje, video i računarske igrice, dizajn, oglašavanje/marketing, zanati kroz upotrebu novih tehnologija <“(3D štampa)”>, fotografija, filmska i video industrija, muzika i izvođačke umjetnosti, arhitektura, radio i televizija.

“Učesnici ovog programa mogu biti mikro i mala privredna društva kao i samostalni preduzetnici sa sjedištem u Gradu Prijedoru koji su registrovani poslije 1.,avgusta ove godine a čiji je razvoj djelatnosti ili proizvod vezan uz <“IT”> tehnologije, kreativnu industriju i inovacije”, saopšteno je iz Agencije PREDA-PD.

Pravo za učešće imaju i svi zainteresovani pojedinci i razvojni timovi koji se sastoje od punoljetnih, poslovno sposobnih osoba koji će u sklopu <“Start Up Accelerator”> programa biti obavezni da se registruju kao samostalni preduzetnici ili privredna društva sa sjedištem u gradu Prijedoru, a čiji je razvoj djelatnosti ili proizvod vezan uz <“IT”> tehnologije, kreativnu industriju i inovacije.

Poziv za učešće je otvoren od 01.09.2020. i traje dok se ne potroše raspoloživa sredstva <“Start Up Accelerator programa”>, a najkasnije do 01.08.2021.godine.

prijedorgrad.org

ASHA prodaja vozila