Početna Prijedorski region NOVI PODVIG DOKTORA IZ SANSKE BOLNICE

NOVI PODVIG DOKTORA IZ SANSKE BOLNICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hirurški tim Opće bolnice u Sanskom Mostu izveo je veoma komplikovanu operaciju kojom prilikom je pacijentu s natkoljenice odstranjen golem tumor težak oko 2,5 kilograma. Operaciju je uspješno obavio tim u sastavu: prim.dr. Mustafa Avdagić, dr. Haris Elezović i dr. Jasmina Šehović, s timom instrumentara i anastetičara, a nakon operacije pacijent se dobro osjeća i uspješno oporavlja.

Prema riječima dr. Avdagića, radilo se o tumorskom tkivu na natkoljenici koje je bilo građeno do masnih stanica, a tumor se infiltrirao u živčani sistem i mišiće, tako da je operativni zahvat bio vrlo složen i komplikovan. Golemi tumor je uspješno izvađen, a prilikom operacije niti jedan vitalan organ nije oštećen.

Inače, treba istaći kako je ovo samo jedna u nizu teških operacija koje se uspješno izvode u Općoj bolnici u Sanskom Mostu. Dr. Avadgić ističe kako posjeduju svu potrebnu opremu i da nastoje pratiti savremene trendove u medicini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Na Odjelu hirurgije Opće bolnice godišnje se obavi oko 800 lakših i težih operativnih zahvata i radi se o različitim vrstama operacija. Bolnica u Sanskom Mostu je osnovana prije 12 godina kako bi se na efikasniji način zaštitilo zdravlje građana koji žive na prostoru ovog grada, ali i susjednog Ključa.

Kantonalna bolnica je udaljena od Sanskog Mosta 120 kilometara, što je jako daleko, pa se formiranje ovakve ustanove nametnulo kao imperativ. Zahvaljujući sanskoj bolnici u protekloj deceniji spašeni su brojni ljudski životi.

ASHA prodaja vozila