Banjalučki Naprijed predstavio novog trenera i pojačanja, te najavio visoke ambicije za narednu polusezonu. Objekat sa sjajnim klupskim prostorijama završen, omogućiće mnogo bolje uslove “crveno-plavim” sa Mejdana.

Banjalučki Naprijed okrenuo je novu stranicu klupske istorije.

Prvi put nakon 71 godine postojanja, klub s Mejdana dobio je klupske prostorije. Moderan, multifunkcionalan objekat “nikao” je u rekordnom roku od pet mjeseci, tako da će “crveno-plavi” ubuduće imati sjajne uslove za rad.

Uprava na čelu sa predsjednikom Vladimirom Rosićem odradila je sjajan posao u proteklih nešto više od godinu dana i klub je u pravom smislu krenuo u skladu sa svojim imenom – naprijed.

“Kada se vratimo unazad 14 mjeseci koliko sam na čelu Naprijeda kao predsjednik, zaista sam ponosan na mnoge pozitivne stvari koje su se dešavale u proteklom periodu. Na samom početku imali smo viziju i željeli da Naprijed bude jedna pozitivna sredina, u kojoj će stasavati budućnost Grada Banjaluke i Republike Srpske. Ta priča se polako ostvaruje. Data obećanja na početku nisu bila samo obećanja”, poručio je Rosić današnjoj konferenciji za medije, koje je FK Naprijed organizovao kako bi predstavio sve ono što se dešavalo u proteklom periodu.

“U proteklih pet mjeseci Uprava kluba uložila je mnogo truda i rada da bismo danas, nakon 71 godine postojanja FK Naprijed dobio moderan, multifunkcionalan objekat sa novim prostorijama, koji će ostati ovom klubu i gradu i svim budućim generacijama. Ponosan sam što smo uspjeli ovo da uradimo u zaista kratkom vremenskom roku.”

Sve je krenulo prošle godine, tačnije 26. avgusta, kada su srušene stare prostorije.

“Srušili smo stare prostorije, odnosno baraku koja je bila stara više od pet decenija, neuslovna i zbog toga je Naprijed protekle tri godine igrao isključivo kao gost. Potucali smo se po raznim terenima, gdje su nam naši sportski prijatelji sa područja Banjaluke izlazili u susret. Nakon tačno pet mjeseci i pet dana, imamo nov objekat, kojim može da se ponosi klub i svi njegovi članovi. Zahvalio bih se i mojim kolegama iz Upravnog odbora, Gradu Banjaluci, koji su nam izašli u susret i pomogli da ovo dovedemo do kraja. Bilo je i pomoći institucija sa republičkog nivoa, kao i veliki broj pojedinaca i privrednih subjekata koji su prepoznali ovu našu želju, entuzijazam i energiju”, rekao je prvi čovjek kluba s Mejdana.

O samim ambicijama kluba dovoljno govori i angažman mladog, ali veoma ambicioznog stručnjaka Nebojše Anđelića, koji će u nastavku sezone sjediti na klupi Naprijeda.

Banjalučki klub jesen je završio na trećem mjestu sa 26 bodova, dva manje od drugoplasiranog Plamena iz Donjeg Vodičeva, a tri od lidera Lijevča iz Nove Topole.

“Počastvovan sam što smo uspjeli dogovoriti saradnju sa gospodinom Nebojšom Anđelićem. Riječ je o mladom i veoma ambicioznom stručnjaku. Dijelimo istu viziju. Naprijed je uvijek bio klub u kojem su stasavali mladi fudbaleri, to je zdrava sredina za njihovu afirmaciju, a Anđelić je poznat po svom kvalitetnom radu sa omladinskim kategorijama. Mislim da smo s njim dobili novu energiju. Zaista je posvećen svom poslu i smatram da ćemo u drugoj polusezoni biti mnogo kvalitetniji. Želimo istaći kandidaturu i naše ambicije su prvo mjesto. Uz sve ovo što smo napravili i novog šefa stručnog štaba, kao i pojačanja, smatramo da Naprijed zaslužuje mjesto u višem rangu”, zaključio je Rosić, zahvalivši se prethodnom stručnom štabu na angažmanu i svemu štu su učinili za FK Naprijed.

NOVI TRENER

Novi šef stručnog štaba Nebojša Anđelić do sada je radio u Karanovcu, BSK-u i Krupi.

“Zvijezde vodilje su mi uvijek bili klubovi sa ambicijama. U skladu sa tim smo došli i do ove ideje, a ja se zahvaljujem Upravnom odboru Naprijeda na povjerenju. Pokušaću maksimalnom angažovanošću da im to vratim, kako na terenu, tako i van njega. Smatram da je FK Naprijed dobio mnogo sa ovim Upravnim odborom i da ima lijepu budućnost”, rekao je Anđelić na predstavljanju.