Svetlana L. iz Banjaluke povrijeđena je u napadu psa navjerovatnije rase “pitbul” u banjalučkom naselju Petrićevac.

Napad se desio danas u popodnevnim časovima, a prema nezvaničnim inforamcijama pas se otrgnuo te je napao pomenutu ženu dok je bila na ulici.

“Ženu je ugrizao za ruke i nanio joj teže ozljede. Desilo se to u sekundi i iznenada je dotrčao i napao je”, rekao je izvor “Glasa Srpske” koji je bio u blizini mjesta kada se sve desilo.

Prema njegovim riječima pomoć ženi su ukazali ljekari Službe hitne pomoći koji su veoma brzo stigli. Kazao je da je na teren brzo stigla i policija.

Ovo je drugi napad psa u Banjaluci u poslednjih nekoliko dana, a peti od početka godine. Banjalučanku Bojanu Gajić u ponedjeljak je napao i za glavu ugrizao pas rase “haski”, a ona je na sreću prošla sa lakšim povredama.

Iz Policijske uprave Banjaluka, ne navodeći ni ime ni detalje, saopštili su da se ovaj napad desio 27. febrara godine oko 17,00 časova u Banjaluci u ulici Dragomira Drage Malića. Kako su saopštili pas je bio bez vlasnika.

Početkom februara u mjestu Bistrica je pas nepoznate rase napao i ugrizao tridesetdvogodišnju ženu za nogu. Slučaj je okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti, piše Glas Srpske.

Prethodno je pas rase “akita” ugrizao maloljetu djevojčicu za glavu u naselju Lauš nakon što se otrgao vlasniku.

Početkom januara belgijski ovčar otrgao se vlasniku s po voca i napao tri dječaka uzrasta 14, 12 i 11 godina.

Nezavisne