Početna Humanost Novi nalazi potvrdili: Mali junak Mak pobijedio rak

Novi nalazi potvrdili: Mali junak Mak pobijedio rak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nalazi krvi i ultrazvuk osmogodišnjeg Maka Hasića, kojem je u martu prošle godine dijagnostifikovana rijetka vrsta raka Burkitov limfom, su uredni, kao i snimak pluća.

“Upravo sam primila vijest iz bolnice za posljednji snimak koji smo čekali. Snimak pluća, juče (srijeda) su nam saopštili da su nalazi krvi i ultrazvuk uredni, maloprije su nam potvrdili da su i pluća čista. Neke vakcine već znamo da neće morati ponoviti, za neke još čekamo da budu gotove analize. Uglavnom neće morati raditi čitavu revakcinaciju”, napisala je Makova majka.

Dodala je i da će ovaj hrabri dječak imati kontrolu za mjesec dana u Sarajevu, a iduću za dva mjeseca u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Biće potrebno još neko vrijeme za Makove rehabilitacije, pa planiramo boraviti na nekoj od naših planina. Čekamo da bude gotov nalaz ostalih antitijela i otpusno pismo i krećemo kući. Mak vam šalje srce i sve vas ljubimo”, navodi majka, prenosi “Radiosarajevo.ba”.

Krajem avgusta PET i MRI snimci su pokazali da nema aktivnih ćelija raka. U Istanbulu je ostao do sada, čekajući gore pomenute nalaze koji su potvrdili da je Mak iz ove bitke izašao kao veliki pobjednik.

Podsjetimo, dječaku je krajem marta dijagnostifikovan rijedak i agresivan oblik ne-Hočkinov limfoma pod nazivom Burkitov limfom u četvrtom stadijumu. Radi se o brzoširećem tumoru, koji je ovaj dječak uspio pobijediti.

ASHA prodaja vozila