Početna Crna hronika Novi detalji o ubistvu u Trnu: Mladić upucan s leđa u butinu

Novi detalji o ubistvu u Trnu: Mladić upucan s leđa u butinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duško Savanović (24) iz Banjaluke, za čije ubistvo je osumnjičen sugrađanin Dalibor Čamber (46), pogođen je s leđa u zadnji dio butine, saznaje “Glas Srpske”.

“Obdukcijom tijela žrtve je utvrđeno da je pogođen u predjelu lijevog kuka u butinu sa zadnje strane, odnosno s leđa. Hitac je prošao kroz stomak i presjekao glavnu arteriju. Iskrvario je na smrt i nije mu bilo pomoći”, rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da je obdukcija još pokazala i da je pravac kojim je hitac prošao kroz tijelo žrtve odozdo prema gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To ukazuje da je osoba koja je pucala bila ili u ležećem položaju ili je ubijeni bio u odnosu na pucača na dosta višem položaju. To se sve istražuje”, rekao je izvor blizak istrazi.

Čambera sumnjiče da je tokom sukoba ranio i Aleksu Babića (22), kojeg je hicem iz pištolja pogodio u noge. U ovom slučaju osumnjičen je i Milan Đurđević (42), koga terete za pomoć učiniocu poslije krivičnog djela.

Oba osumnjičena su nakon ispitivanja završila iza brave, jer im je banjalučki Okružni sud odredio jednomjesečni pritvor. Okršaj u kojem je ubijen Savanović desio se 31. decembra 2020. godine na benzinskoj pumpi u Trnu. Okružno tužilaštvo Čambera sumnjiči da je toga dana, zajedno sa Đurđevićem, hicem iz pištolja ranio Babića i Savanovića, koji je od posljedica ranjavanja preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama Babić i Čamber su imali od ranije neriješene dugove.

“Babić je to veče trebalo da se nađe sa Čamberom da bi poravnali račune. Pozvao je Savanovića da mu pravi društvo. Babić se našao sa Čamberom i Đurđevićem na pumpi, a Savanović je od njih bio udaljen i čekao druga. Čamber i Babić su se u nekom trenutku posvađali pa je Čamber izvukao pištolj i pucao mu u noge”, kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Prema njegovim riječima, kada je Duško to vidio, potrčao je da ih smiri.

“Navodno je pokušao da otme pištolj od nasilnika te je između njih došlo i do manjeg sukoba. Čamber je u tom okršaju pucao i u Savanovića”, ispričao je izvor blizak istrazi.

Čamber je od ranije poznat po sukobu s zakonom i krivičnim djelima. On je početkom aprila prošle godine uhapšen sa bratom, a tada su kod njih pronađeni oružje, lažne policijske značke i rotaciona svjetla.

Liječenje

Ranjeni Aleksa Babić proveo je nekoliko dana na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, odakle je nedavno pušten kući. On je zadobio povrede u predjelu nogu.

“Prema riječima načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Nikole Bojića, pacijent A. B. je stabilnog zdravstvenog stanja otpušten na kućno liječenje”, saopšteno je iz UKC-a RS.

ASHA prodaja vozila