Početna Crna hronika NOVI DETALJI KRVAVOG POHODA Nakon što je UBIO POLICAJCA, pomahnitali Šabić pucao...

NOVI DETALJI KRVAVOG POHODA Nakon što je UBIO POLICAJCA, pomahnitali Šabić pucao u suprugu i djecu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Šabić, nakon što je ubio policajca Slađenka Tubina u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora, pokušao je ubiti i ostale članove svoje porodice, a tom prilikom ranio je svoju maloljetnu ćerku u rame.

Navodi se ovo u istrazi o ubistvu policajca Tubina, a u koju je Srpskainfo imala uvid.

Precizirano je da je do sukoba između Šabića i njegove supruge Josipe došlo ispred njihove kuće u Gornjoj Ravskoj. Ona ga je tom prilikom nazvala narkomanom, što je njega naljutilo, te je uzeo nož i pokušao je ubosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Njegov otac Veselko je pokušao da zaštiti snaju, ali ga je Marko više puta ubo nožem u leđa. Šabić zatim ulazi u njihovu kuću, uzima pušku i zatvara se u kupatilo – navedeno je u istrazi.

Nakon toga, porodica je povrjeđenog Veselka odvezla u bolnicu, a o svemu je obaviještena policija i na lice mjesta stiže policajac Slađenko Tubin.

– Šabić zatim otvara vrata od kupatila i iz lovačke puške, iz neposredne blizine puca u policajca. Nanio mu je teške povrede u predjelu stomaka, od kojih je preminuo. Marko zatim za policajcem izlazi ispred kuće i puca nasumično u pravcu prisutnih i tom prilikom je u lijevo rame ranjena njegova šesnaestogodišnja ćerka – navodi se u istrazi.

U međuvremenu, u Okružnom sudu u Banjaluci održano je i ročište i Šabiću je određen jednomjesečni pritvor. Republički tužilac je tražio da pritvor bude određen, jer postoji bojazan da bi on mogao ponoviti ubistva.

Osim toga, u prijedlogu pritvora navodi se i da je on liječen od psihičkih oboljenja. Takođe, tužilac ističe da ako bi Šabić bio pušten na slobodu da se mogu očekivati protesti u Prijedoru.

– Kod porodice, rođaka i prijatelja ubijenog Tubina ubistvo je izazvalo veliku uznemirenost i realno se može očekivati da bi svoje nezadovoljstvo mogli manifestovati i javnim okupljanjem i protestima. Mogući su i sukobi na javnom mjestu, ako bi Šabić bio pušten na slobodu – rekli su u Republičkom tužilaštvu.

Šabićev advokat Nikola Tomašević protivio se određivanju pritvora, jer je rekao da nisu ispunjeni uslovi.

On je istakao da se treba voditi računa i o lošem psihičkom zdravlju osumnjičenog koji koristi lijekove za smirenje i mora biti pod nadzorom ljekara.

(Srpskainfo)