Početna Prijedorski region Nove mjere u Dubici: Punktovi za dezinfekciju u trgovinama, preduzećima i javnim...

Nove mjere u Dubici: Punktovi za dezinfekciju u trgovinama, preduzećima i javnim ustanovama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić naredio je da sve javne ustanove, preduzeća i trgovine koji obavljaju djelatnost u uslovima vanredne situacije obezbijede dezinfekcione punktove na ulazima u objekte.

Isto tako sve ustanove, kancelarije i preduzeća koja primaju stranke, kao i trgovine u koje ulaze kupci dužni su, prema današnjoj naredbi, da u toku radnog vremena obezbijede dezinfekciju svih površina koje dolaze u kontakt sa strankama, odnosno kupcima na svakih sat vremena.

U to vrijeme biće izvršena potpuna dezinfekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Komunalno preduzeće „Komunalac“ a.d. Kozarska Dubica i PVJ Kozarska Dubica zadužuju se da dezinfikuju ranije određene površine dva puta sedmično, utorkom i petkom od 20 sati – navedeno je u saopštenju dostavljenom portalu Srpskainfo.

JZU Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ Kozarska Dubica takođe je naređeno da reorganizuje rad porodične medicine, tako što će jednu polovinu zgrade pripremiti za sve pacijente sa povišenom temperaturom kako oni ne bi dolazili u kontakt sa drugim pacijentima.

Dubički načelnik zabranio je okupljanje i konzumiranje alkoholnih pića ispred trgovačkih radnji koje rade u uslovima vanredne situacije. – Svi trgovački centri koji funkcionišu na principu samousluživanja, dužni su omogućiti kupovinu robe kupcima (najviše četiri kupca) u odnosu na broj naplatnih kasa te poštuju razmak između kupaca od najmanje jedan metar, kao i omogućavanje brzog protoka kupaca.

Provođenje ove naredbe nadziraće komunalna policija i inspekcijski organi u saradnju sa MUP-om RS – istaknuto je, pored ostalog u saopštenju.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila