Početna Prijedorski region Novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM kazniće se lice koje...

Novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM kazniće se lice koje bez nadzora drži ili vodi životinje

U prostorijama Policijske uprave Prijedor danas je održan radni sastanak sa predstavnicima Odsjeka za inspekcijske poslove Gradske uprave, lovačkog udruženja iz Prijedora, Udruženja za zaštitu životinja i Komunalnog preduzeća, sa ciljem uspostavljanja zajedničke saradnje u sprovođenju aktivnosti koje se odnose na kontrolu držanja i izvođenja opasnih životinja na javna mjesta i sankcionisanje u slučajevima nepostupanja po zakonskim propisima koji regulišu ovu oblast.

Policijska uprava Prijedor u protekloj godini evidentirala je 5 slučajeva napada pasa na građane, dok je ove godine evidentirano 10 takvih događaja.

Članom 30. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske regulisano je da će se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM kazniti lice koje bez nadzora i zaštitnih sredstava, suprotno propisima o držanju i zaštiti životinja, drži ili vodi životinje koje drugog mogu da prestraše ili povrijede ili ko na javnom mjestu zlostavlja životinje. Novačnom kaznom od 300 KM do 900 KM kazniće se i ko bez povoca i zaštitne korpe na njušci drži ili vodi psa na javnim površinama.

Imajući u vidu da je počela nova školska godina i da je povećano kretanje djece školskog uzrasta na javnim površinama, apelujemo na sve vlasnike kućnih ljubimaca i opasnih životinja da poštuju propise koji regulišu način držanja kućnih ljubimaca i opasnih životinja, i da prilikom izvođenja kućnih ljubimaca na javna mjesta vode računa da ne bi došlo do ugrožavanja građana od strane životinja.

 

PU Prijedor

ASHA prodaja vozila