Početna Sport NOVAK ODGOVARAO OSMANAGIĆU O sebi, životu, energiji i religiji (VIDEO)

NOVAK ODGOVARAO OSMANAGIĆU O sebi, životu, energiji i religiji (VIDEO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli svijet iznenadio je Novak Đoković dolaskom kod Semira Osmanagića, na “Piramide u Visoko”, a tamo je i pričao sa ovim arheologom, prirodnjakom, naučnikom….

Govorio je Novak prvo o sebi.

-Ne volim da pretjerano pričam o sebi, ali smatram sebe božanstvenom dušom, kao i svakog čoveka. Poslije toga smatra se čovekom koliko individualno toliko i kolektivno spojen sa svima. Smatram sebe čovjekom koji živi svjesno u svakom trenutku i zahvalan je na svemu što je on sam. Da osvijesti svoju misao na ovoj planeti i u ovom životu. Imam težnju da uživam u radosti i veselju. Jako sam srećan što sam zdrav, što imam familiju, uspjeh u svojoj velikoj ljubavi u sportu, odnosno tenisu. Osjećam se kompletno – odgovorio je Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se postaje Novak Đoković?

-Nikako se ne postaje, jedan je Novak Đoković, jedan je Semir Osmanagić, svako je originalna verzija sebe i ne treba čovek da pokušava da postane neko drugi i kopira drugog. Može da izvuče neke elemente od uspješne osobe da bi postao najbolja verzija sebe. Poruka je da svako treba da ima težnju da bude svoja najbolja verzija, da upozna sebe. Ko je on, svet u kojem živi, prirodne zakone i da kompletira sliku kako bi doživio najbolju verziju. Tu su karakteristike i vrline u svom skladu.

Đoković i duhovnost?

-Mislim da je duhovnost usađena u nas, to je prirodno. Kad se rodiš već si duhovan i vjerovatno više povezan sa Bogom. Možemo da ga zovemo različim imenima, ali ‘ajde da kažemo da je Bog… Kada se rodimo imamo različite slojeve i kalupe koji su nam nametnuti i moramo da ih ponesemo sa sobom u život. I to je dio naše evolucije i razvoja. Ponosan sam odakle dolazim i svjestan sam neke svoje odgovornosti, ali najbitnije mi je da budem slobodan. Kad je čovek slobodan onda je okrenut ka ljubavi i miru, onda može da bude duhovan. Svako ima različitu percepciju, a za mene duhovnost predstavlja ultimativnu i krajnju slobodu, isto što su ljubav i mir.

Gdje Novak Đoković vidi sebe za pet godina?

-Ne znam. Imam svoje vizije, ali ne želim previše o tome da pričam jer hoću da živim u sadašnjem trenutku, a manje u prošlosti i budućnosti. Projektujem određene stvari kroz molitve, afirmacije, vizualizacije, različite stvari i tehnike koje mogu da se upotrebe kako bi čovek sebi raskrčio put do stanja uma, tela i uspeha… Bio bih izuzetno srećan i zahvalan da se osećam kako se sada osećam za pet godina. Sve mi je dobro.

O  “Bosanskim piramidama”?

-Imam toliko utisaka da je teško sažete u kratak odgovor. Ako postoji raj na zemlji to je ovde. Ima nekoliko mjesta u životu koje sam posjetio gde se osećam potpuno ispunjeno u svakom pogledu. Ovo je jedinstveno iskustvo za mene. Ja jesam u tom, kako ga zovu danas alternativnom svetu, iako znamo da je to originalan svet, već preko decenije i bio sam na raznim mjestima koja su smatrana za energetska čvorišta i imaju koncentrične krugove.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila