Početna Sport NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA SANE

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA SANE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometašice „Sane 2014“ jučer su uvjerljivim rezultatom od 3 : 0 savladale ekipu Ženskog nogometnog kluba „Sloboda“ iz Tuzle. Sanjanke su u ovoj utakmici opravdale ulogu favorita i sasvim zasluženo upisale tri nova prvenstvena boda. Na početku meča treba istaći hvale vrijedan gest, kada su igračice jednog i drugog tima odale dužnu poštu nedavno preminulom roditelju jedne od igračica „Slobode“.

Tokom cijelog toka utakmice domaće nogometašice nametnule su vlastiti tempo i stil te se igra uglavnom odvijala na polovini koja je pripadala Tuzlankama. U prvom poluvremenu Sanjanke su imale nekoliko odličnih prilika koje samo zbog nedostatka koncentracije i sreće nisu pretvorene u golove.

Također, u više navrata istakla se golmanica gostujuće ekipe, a gošće su se uglavnom orjentisale na kontranapade. U prvih 45 minuta igre za vođstvo domaćih pogodila je Ermina Jagurdžija. U drugom poluvremenu, ulaskom Ajne Golić, igra Sanjanki dobila je na čvrstini ,a inicijativa je krunisana sjajnim pogotkokm iz slobodnog udarca sa strane koji je bio upravo djelo Golićeve. Sredinom drugog poluvremena, utakmica je definitivno prelomljena pogotkom Dragane Vrsajko, opet na centaršut Golićeve. Treba istaći kako se utakmica igrala po veoma teškom i sparnom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusna nogometašica Dragana Vrsajko, pojačala je nedavno ekipu „Sane 2014“ i već se pokazalo kako je njen dolazak ulio potrebnu dozu stabilnosti, čvrstine i rutine. Poslije ove pobjede Sanjanke imaju sedam bodova iz tri utakmice, a treba istaći, da su sanske dame u kopačkama i u ovom prvenstvu pokazale da posjeduju kvalitet. Nakon nestrenog neriješenog rezultata 1:1 kod kuće na staru nove sezone protiv FK „Slobode“, nogometašice „Sane“ su u drugom kolu na gostovanju pobijedile ekipu „Mladost“ iz Nević Polja rezultatom 2:0, a jučer upisale i tri nova boda.

ASHA prodaja vozila