Početna Prijedorski region Nova oprema za planinarsko društvo „Klekovača” Prijedor

Nova oprema za planinarsko društvo „Klekovača” Prijedor

PD Klekovača  bogatije je za opremu koja će  značajno olakšati posao održavanja planinarskih staza i okoline planinarskog doma.


Grad Prijedor je od 2019. godine uključen u Projekat ViaDinarica, koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS).


Zahvaljujući ovom projektu je dana 18.01.2021. godine, u prostorijama Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD, Planinarskom društvu „Klekovača“ uručena oprema za održavanje planinarskih staza. Inicijativa uručenja opreme Planinarskom društvu Klekovača predstavlja jednu od završnih aktivnosti druge faze projekta ViaDinarica koji se provodi u saradnji sa Gradom Prijedorom. Pomenutu opremu čine motorne pile, trimeri, teleskopske makaze, motori i svrdla za bušenje zemlje, bušilice i dr. oprema ukupne vrijednosti oko 5.000 KM.


Projektom su do sada su finansirane incijative uređenja Info centra u Nacionalnom parku Kozara, Projekat uređenja sale u Planinarskom domu Kotolovača, Uređenje penjališta Zečiji kamen, Projekat sadnje 1000 stabala u NP Kozara, a u toku je i projekat opremanja prodajnog mjesta u NP Kozara.


Svim pomenutim donatorima, kao i projektnom timu Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora PREDA-PD se iskreno zahvaljujemo.