Početna Sponzorisani artikal Nova Ivančica – Kompanija koja brine o zaposlenima

Nova Ivančica – Kompanija koja brine o zaposlenima

Nova Ivančica d.o.o. je preduzeće – ćerka kompanije Ivančica d.d., vodećeg hrvatskog proizvođača dječje obuće Froddo, s tradicijom dužom od 75 godina.

Izvozno orijentisana kompanija ponosi se dugogodišnjim uspješnim poslovanjem te kontinuiranim rastom i ulaganjem u ljude i opremu.

Smještena u Kozarcu kod Prijedora, Nova Ivančica trenutno zapošljava 124 radnika, a od samog osnivanja, od 2007. godine, pokazuje kontinuiranu stabilnost. Uprkos pandemiji korona virusa koja je zahvatila cijeli svijet, preduzeće je uspjela očuvati radna mjesta i nastaviti uspješno poslovanje.

 

U Novoj Ivančici se proizvode gornji dijelovi cipelica, koji se potom isporučuju u Hrvatsku, gdje se finalizira proizvod i dalje distribuira u prodajne kanale. Froddo obuća izvozi se u više od 40 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj je razvijena maloprodajna mreža s 28 Froddo shopova i web shopom.

Froddo dječje cipelice zadovoljavaju najviše EU standarde, a za izradu se biraju samo najbolji prirodni, certifikovani materijali provjerenog porijekla.

Kao odgovorno preduzeće, svojim potrošačima nudi zdravstveno ispravan proizvod koji je kontrolisan u svim fazama nastanka proizvoda. Svaka cipela proizvedena je od prirodne kože, na ekološki način i bez štetnih materija.

 

Osim o izuzetnom kvalitetu proizvoda, vodstvo Nove Ivančice usmjereno je za zadovoljstvo i zdravlje zaposlenih. Svi zaposleni imaju osiguran i plaćen prevoz, topli obrok, regres, slobodne dane za vjerske praznike i redovnu isplatu plate te poklon za dijete. Ove godine direktor Nove Ivančice, Miroslav Šavija, svakoj zaposlenici uručio je prigodan poklon, prve cipelice, za novorođeno dijete.

Nova Ivančica usmjerena je na rast i razvoj, stoga kontinuirano zapošljava nove radnike.