Početna Prijedorski region NORMALIZACIJA ŽIVOTA U DUBICI: Rasformirali štab, očistili karantin i proradio vrtić

NORMALIZACIJA ŽIVOTA U DUBICI: Rasformirali štab, očistili karantin i proradio vrtić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica je rasformiran, a njegovu ulogu, pod novim okolnostima i drugačijim ingerencijama, preuzeo je stručno-operativni tim. Čine ga predstavnici Civilne zaštite, Inspekcije, Komunalne policije, JZU Dom zdravlja “Kozma i Damjan”, MUP-a, načelnik opštine Kozarska Dubica i pravnik.

Ublažavanjem mjera u cilju sprečavanja širenja virusa Korona, u Kozarskoj Dubici je zatvoren karantin u Osnovnoj školi “Sveti Sava” gdje su boravile osobe koje su doputovale iz inostranstva. Po zatvaranju karantina sve prostorije koje su koristile te osobe detaljno su očišćene i dezinfikovane.

Od formiranja karantina u Kozarskoj Dubici, 27. marta ove godine, u objektu Osnovne škole “Sveti Sava” boravilo je ukupno 75 osoba. Lokalni karantin u Kozarskoj Dubici funkcionisao je u skladu sa Uputstvom za organizaciju u sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, ishranu, zdravstveni nadzor i kućni red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Normalizacija života u Kozarskoj Dubici omogućila je otvaranje vrtića “Pčelica”. Svakodnevno se povećava broj djece koja borave u ovoj predškolskoj ustanovi. Prvog dana bilo ih je dvanaestoro koji su raspoređeni u dvije grupe.

Radimo poštujući sve preporučene mjere Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske ,a početkom juna očekujemo znatno povećanje broja mališana u našem vrtiću, Gordana Radović, direktor JU “Pčelica”.

Redovno dezinfukuju prostorije, igračke i opremu a na virus Korona testirano je sedam radnika vrtića čiji nalazi su negativni. Ove sedmnice testiraće i preostalih 11 radnika ove ustanove.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila