Početna Svijet NJEMCI RAZOČARANI Većina migranata ne želi da nauči njihov jezik

NJEMCI RAZOČARANI Većina migranata ne želi da nauči njihov jezik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Migranti ne žele da uče njemački jezik – svaki drugi koji pohađa integracione kurseve u Njemačkoj ne dostiže očekivani nivo jezičnog znanja na kraju obrazovanja.

Samo 48,7 odsto migranata koji su kurs pohađali prošle godine uspjelo je da dostigne nivo znanja B1, što znači da imaju srednje znanje njemačkog jezika, piše u izvještaju njemačke Savezne agencije za migracije i izbjeglice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više od 40 odsto dostiglo je niži B2 nivo, koji označava najosnovnije znanje njemačkog.

A deset odsto prijavljenih na kurs, među kojima su i neki koji su mu pristupili drugi put, nije uspjelo čak ni toliko da nauči.

Na kurs njemačkog prijavio se 289.751 migrant. Loše rezultate opravdavaju na razne načine – da su bili bolesni, te da su pronašli posao ili otišli da žive na druga mjesta.

Ipak, kako otkriva “Frankfurter algemajne cajtung”, ima dokaza da su mnogi migranti čisto formalno upisali kurs.

Posjećenost nastave opadala je vremenom na mnogim mjestima da bi na pojedinim obrazovnim lokacijama “pala” čak ispod polovine.

Njemačka Vlada suočena je sa velikim nezadovoljstvom javnosti zbog primanja velikog broja migranata, a kancelar Angela Merkel imala je naslabiji parlamentarni i lični izborni rezultat od kada se bavi politikom upravo zbog tih kritika.

(Blic)

cera - NJEMCI RAZOČARANI Većina migranata ne želi da nauči njihov jezik