Početna BiH Njemački trgovački lanac „Lidl“ polako napreduje u BiH: Zaposleni prvi radnici, bh....

Njemački trgovački lanac „Lidl“ polako napreduje u BiH: Zaposleni prvi radnici, bh. administracija sve usporava

Dolazak megapopularnog njemačkog trgovačkog lanca “Lidl” u Bosnu i Hercegovinu već duže vrijeme plijeni pažnju bh. javnosti.

Kako piše Dnevni avaz, ovaj njemački gigant počeo je s procesom zapošljavanja građana BiH. Određeni broj radnika već je upućen na obuku u Srbiju i Hrvatsku.

Veliko interesiranje

Međutim, i pored velikog interesiranja javnosti, sve se odvija pod velom tajne, kako nezvanično saznajemo, osnovni problem kompanije „Lidl“ je sporost bh. administracije, a zbog čega je otvaranje prvih prodajnih objekata u BiH prolongirano za kraj sljedeće godine.

Podsjećamo, „Lidl“ u BiH registriran je na adresi Maglajska 1, sarajevska općina Centar. Osim u Sarajevu, “Lidl” je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a te Brčkom, u Bulevaru mira 22. Rukovodilac obje poslovnice je Allen Halamić.

Kao jedna od lokacija „Lidla“ u Sarajevu spominje se i devastirani Dom penzionera u Nedžarićima, koji Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje odavno pokušava prodati, ali potvrde ovakvih informacija još nema, podsjeća Avaz.

ASHA prodaja vozila