Početna Biznis Njemački investitor gradi proizvodnu halu, ulaže više od milion KM

Njemački investitor gradi proizvodnu halu, ulaže više od milion KM

profoto M Mitrovic Zeljko
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je u četvrtak industrijsku zonu “Celpak” gdje se grade nova proizvodna postrojenja i radovi odvijaju uz manja kašnjenja u odnosu na planove, ali ih epidemiološka situacija nije obustavila.

Direktor firme “Raundlajner BiH” Osman Džamastagić rekao je da ovaj njemački investitor gradi proizvodnu halu od 1.200 metara kvadratnih za oko 15 radnika u kojoj bi u junu trebalo da počne proizvodnja specijalnih plastičnih vreća za industrijsku proizvodnju.

“Njemački investitor planirao je četiri hale u Prijedoru, a ovo je prva i vrijednost ove investicije veća je od milion KM”, naveo je Džamastagić.

Mladen Unijat, vlasnik firme “Unijat-M” koja gradi fabrike za “Raundlajner”, rekao je da je hala u završnoj fazi konstrukcije, da bi trebalo da bude okončana krajem maja i da je bilo zastoja od desetak dana zbog poteškoća i zastoja u nabavci materijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik firme “CNC pauer” Sabahudin Islamoski rekao je da je izgradnja poslovne hale od 800 metara kvadratnih trenutno u zastoju, da neće biti otpuštanja radnika dok god ima novca u budžetu firme i da je plan da se investira u CNC mašine za mašinsku obradu metala i izradu inoks elemenata i konstrukcija.

“Imamo osam radnika, imamo i spoljne saradnike, a u naredne dvije godine planiramo zaposliti dvadesetak ljudi”, dodao je Islamoski.

Tehnički direktor firme “Edna metalvorking” Milenko Kondić rekao je da je više od 90 odsto posla završeno na izgradnji nove proizvodne hale u ovoj industrijskoj zoni, a da je preostalo da se urade priključci za kanalizaciju, struju i vodu za šta se takođe očekuje pomoć Gradske uprave.

“Firma posluje redukovanim tempom. U narednom periodu nećemo otpuštati radnike. Ispunjavamo zahtjeve kupaca, ide izvoz, što je najbitnije, i plate se neće mijenjati”, naveo je Kondić.

On je dodao da firma sada posluje u inkubatoru u Palančištu, a da se u novu halu planira preseliti za dva mjeseca gdje će se proširiti sfera i kapacitet poslovanja i broj radnika povećati na 50.

“Edna metalvorking” proizvodi čelične elemente za grijanje i vrši mašinsku obradu čeličnih elemenata.

biznisinfo.ba

ASHA prodaja vozila