Početna Svijet Njemačka stavila BiH na listu rizičnih zemalja

Njemačka stavila BiH na listu rizičnih zemalja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački epidemiološki Institut Robert Koch označio je nova područja koja se smatraju rizičnima zbog infekcije korona virusa, a na listi Instituta se nalazi i Bosna i Hercegovina.

Onima koji ulaze u Saveznu Republiku Njemačku, a koji su prethodno boravili u nekoj od rizičnih zemalja u proteklih 14 dana, biće određena samoizolacija prema propisima nadležnih saveznih država, navodi Institut Robert Koch. To se odnosi i na one putnike koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.

Njemačka savezna vlada kontinuirano prati u kojoj mjeri se određene zemlje mogu klasifikovati kao rizične. Tako je i sačinjena nova lista rizičnih zemalja u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Može doći i do kratkoročnih promjena te proširenja ove liste. Neposredno prije putovanja provjerite da li ste bili u nekom od ovih područja u posljednjih 14 dana prije ulaska u Njemačku. U tom slučaju možete očekivati ​​da ćete morati biti izolovani – upozorili su iz Instituta Robert Koch.

Pored BiH, na listi njemačkog Instituta nalazi se još mnoštvo država. Imeđu ostalih, tu su i Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Rusija, Brazil, Argentina, Afganistan, Iran, Sjedinjene Američke Države i mnoge druge.

Ova lista sačinjena je na osnovu zajedničke analize nadležnih njemačkih institucija, i to Ministarstva zdravstva, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

ASHA prodaja vozila