fbpx

Ništa od novog zakona o sportu u ovoj godini

Novi Zakon o sportu ni ove godine neće ugledati svjetlo dana nezvanično saznaje ATV.

Nezvanično, nacrt zakona je prošao sve potrebne procedure da se nađe pred poslanicima u Narodnoj skupštini, ali je vraćen u fioku.

A,zašto? Dva dana smo pokušavali da saznamo od resornog ministra Jasmine Davidović. Juče je imala skupštinskih obaveza, a danas smo naišli na neočekivanu prepreku.

“Bolje da ja odem, da ne pređe na nekog od vas. Grozna sam, gripa me uhvatila. Nećete zamjeriti. Ostaje moj pomoćnik da sa vama još malo popriča..Ja vam još jednom iskreno čestitam. Želim vam sve najljepše, djeco”, rekla je Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pomoćnik ministra, Dragan Jaćimović, nije potvrdio, ali ni demantovao naša saznanja. Ipak, nije teško zaključiti da je sve vraćeno na početak.

“Ja sam sebi uzeo obavezu, da idem u Ministarstvo sporta i omladine i Srbije. Obići ćemo i sve relevantne ljude koji mogu da nam pomognu, da taj zakon stvarno zaživi i da ga ne radimo ‘zbrda-zdola’ . Mislim da treba još neki mali vremenski period da bi svi bili zadovoljni. Da li je to šest ili sedam mjeseci, vidjećemo. Ja mogu da kažem da ću dati svoj doprinos da taj zakon zaživi u što skorijem periodu”, rekao je Jaćimović.

I tako već više od pet godina, traje ujdurma oko donošenja novog zakona o sportu. Resorno ministarstvo se vrti u krugu novih obećanja, sa starim izgovorima, a sportski radnici u Sprskoj vec polako dizu ruke od one:”jednog dana biće nam bolje”

“Iskreno, ja bih bio iznenađen da se novi zakon donese i usvoji. A to je nešto, što nam zaista nedostaje i zbog čega sport u Republici Srpskoj propada. Rezultati nikada nisu bili lošiji. Nije to da je propao fudbal ili košarka, nego je generalno svaka grana sporta sve lošija i lošija. Mislim da, ako sad nije vrijeme da se nešto napravi, onda ne znam šta se čeka”, kazao je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba Vrbas.

Možda nova izborna godina, iako u resornom ministarstvu novonstalu situaicju pravdaju iskrenim motivima za bolje sutra sporta Srpske, uprkos tome što se istorija po ko zna koji put do tančina ponavlja.

“Jeste možda mali specifikum, da u izbornoj godini ne ide taj zakon. Meni je bitno da svi sportisti i klubovi budu zadovoljni ,a izbora će biti svake dvije godine. Evo i vi kao sportski novinar, nas dvojica često razgovaramo na tu temu, i mislim da svi želimo da taj Zakon o sportu bude baš ono Zakon o sportu “, kazao je našem novinaru Jaćimović.

A dok ne bude baš onako kako su zamislili, igraćemo po starim pravilima. Koja baš i ne donose rezultate ili bolje rečeno od kojih sport u Srpskoj ne može “ni gripu da dobije” a kamoli nešto više.

ATV

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila