fbpx

Nijemci hoće da ulažu u Hercegovinu, u četvrtak prezentacija zainteresovanim radnicima

Lohmann & Rauscher, kompanija sa sjedištem u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču (Austrija) i vodeći međunarodni  opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima sa 160 godina iskustva u proizvodnji, traži lokaciju za proširenje svog proizvodnog pogona. Jedna od mogućih lokacija je područje Zapadnohercegovačkog kantona.

Firma koja u svijetu ima preko 5.000 zaposlenika zbog sve veće potražnje na tržištu u narednom periodu proširiće svoje proizvodne kapacitete a to će značiti zapošljavanje minimalno 200 ljudi.

Na sastanku koji su predstavnici ove kompanije održali prošle sedmice sa predstavnicima vlasti Zapadnohercegovačkog kantona I na kojem je razgovarano o ulaganju na području Zapadnohercegovačkog kantona, istaknuto je kako je postojanje obučene radne snage glavni preduslov za ulaganje.

Kao sljedeći korak ka započinjanju ove investicije biće održana prezentacija kompanije Lohmann & Rauscher svim potencijalnim uposlenicima.

Prezentacija kao i direktan razgovor s predstavnicima kompanije održaće se u četvrtak, 8. novembra 2018. godine u 18:00 sati u Agroturizmu Marića Gaj u Grudama (Kod motela Kiwi).

Na prezentaciju su pozvane sve osobe iz Zapadnohercegovačkog kantona (Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje) kao i iz okruženja koje su zainteresirane za eventualni rad u ovoj kompaniji (prvenstveno žene do 40 godina starosti).

Tokom prezentacije biće riječi o kompaniji, uslovima probnog rada i obuci.

(Biznisinfo)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila