fbpx

Niče nova hala „Jelšingrada“ u Gradišci: Žele udvostručiti broj zaposlenih i proizvodnju

U bosanskogradiškoj fabrici „Jelšingrad PMP“ uveliko teče izgradnja nove megahale, namijenjene za proizvodnju velikih metalnih konstrukcija. Radovi se odvijaju prema planu i sasvim je izvjesno da će u septembru biti ozvaničen rad nove fabrike.

Ranko Dević, direktor pravnog sektora u „Jelšingradu“, kaže da se vanjski radovi privode kraju.

Mladi inžinjeri

– Počeli su već i unutrašnji radovi, gro poslova će biti završen u avgustu. U septembru je ozvaničenje rada pogona, pa ćemo početi i sa sukcesivnim zapošljavanjem – rekao je Dević.

Sasvim je izvjesno da će zaposlenje u novoj fabrici dobiti mladi inžinjeri, tehničari CNC tehnologije, radnici mašinske i metaloprerađivačke struke.

– Mi smo specifična fabrika, radimo velike konstrukcije za svjetski poznate čeličane i druga postrojenja. Poznati smo po kvalitetu i poštivanju rokova. Puštanjem u pogon nove fabrike postajemo još konkurentniji u našoj branši – kazao je Dević.

Fabrika „Jelšingrad“ u Bosanskoj Gradišci dio je međunarodne korporacije „PMP Industries“ iz italijanskog grada Kozeana. Trenutno zapošljava oko 200 radnika, a taj broj bi naredne godine mogao biti udvostručen.

– Najveća želja nam je da otvaramo radna mjesta i povećavamo primanja znatno iznad onih zakonskih. Želimo da pokolebamo mlade da odlaze u inozemstvo – rekao je Dević.

Redovne plaće

Bosanskogradiški „Jelšingrad“ prvo je preduzeće u regiji koje je uspostavilo tijesnu saradnju sa školama i fakultetima. Najboljim studentima mašinske struke i tehničarima CNC tehnologije omogućeno je zapošljavanje, uz permanentno usavršavanje i redovne plaće, koje su iznad ovdašnjih prosjeka.

Paralelno s izgradnjom hale teku pripreme i za drugu, što je pouzdan znak da će se proizvodnja uskoro i udvostručiti.

(Avaz)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila