Početna Biznis Ni pandemija nije zaustavila proizvodnju mljekare “Milksan”

Ni pandemija nije zaustavila proizvodnju mljekare “Milksan”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanredna situacija zbog pandemije virusa korona uzrokovala je određene poteškoće u poslovanju mljekare “Milksan” u Sanskom Mostu, ali se, prema riječima Muhameda Kamerića, vlasnika te firme, proces otkupa, prerade i proizvodnje te plasmana njihovih proizvoda na tržište odvija nesmetano.

Kamerić ističe kako se pritom poštuju sve propisane mjere zaštite i samozaštite te da su spremni da podmire potrebe tržišta kada se radi o mlijeku i mliječnim proizvodima.

“Zasad je normalno snabdijevanje sirovinom, imamo poteškoća sa dostavom proizvoda s obzirom na skraćeno vrijeme rada trgovina u udaljenijim gradovima”, istakao je Kamerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, kooperanti koji sarađuju s njima nemaju razloga za bojazan da bi moglo doći do problema u otkupu sirovog mlijeka. Ističe kako su zbog vanredne situacije ometeni njihovi poslovni planovi u ovoj kalendarskoj godini.

Protekla godina za mljekaru “Milksan” bila je rekordna jer je otkupljeno i prerađeno oko tri miliona litara mlijeka. Ovo preduzeće zapošljava 30 radnika, a za sebe veže i 120 kooperanata.

Inače, treba istaći i to da je Sanski Most po proizvodnji mliijeka na drugom mjestu u Unsko-sanskom kantonu, odmah poslije Cazina, s godišnjom proizvodnjom koja iznosi oko sedam miliona litara visokokvalitetnog mlijeka.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila