Početna Vijesti Nevrijeme devastiralo šest naselja

Nevrijeme devastiralo šest naselja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje prirodne nesreće proglašeno je preksinoć za područje šest mjesnih zajednica na zapadnom dijelu općine Kalesija, koje je zahvatilo veliko nevrijeme.

Najteže je u mjesnim zajednicama Tojšići, Kikači,  Petrovice, Rainci Gornji i Donji i Vukovije Gornje.

Zapadno područje općine Kalesija pogodilo je veliko nevrijeme u vidu obilnih padavina, usljed čega je poplavljeno nekoliko stambenih objekata, aktivirana su nova klizišta i u velikoj mjeri oštećena putna komunikacija. U Tojšićima i Kikačima  je u kratkom vremenu zabilježena velika količina padavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odjedanput je kroz Tojšiće potekla čitava rijeka. Sve je pred sobom nosila, tako da je ovdje donijela dosta nasipnog materijala”, ispričao je Salih Hodžić iz Tojšića, čisteći danas mulj ispred svoje kuće koji čine šljunak, kamenje i slično.

Situacija nije bolja ni u Kikačima, gdje je klizištem uništen put u dužini od 200 metara. Šteta se zbraja, pričaju iz lokalne zajednice.

Općinski načelnik Sead Džafić je naložio Službi civilne zaštite da poduzme mjere pomoći ugroženom stanovništvu i da što hitnije osposobi oštećene putne komunikacije u najugroženijim naseljenim mjestima.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila