Početna BiH Nevjerovatno iskustvo Sarajlije: Dobio sam 420.000 KM, u “Lutriji” mi kažu da...

Nevjerovatno iskustvo Sarajlije: Dobio sam 420.000 KM, u “Lutriji” mi kažu da to nije moguće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirsad Agić iz Sarajeva, dugogodišnji igrač igara na sreću, tvrdi da je 30. marta u poslovnici „Lutrije BiH“ u naselju Dobrinja osvojio džekpot u iznosu od 420.000 KM! Uz to kaže da je nekoliko njegovih komšija i poznanika bilo u poslovnici i da su svi svjedočili njegovom velikom dobitku.

Ali, kada je otišao do blagajne, uposlenik „Lutrije BiH“ kazao mu je da to nije moguće i da vjerovatno „nešto nije u redu s aparatom“.

Zvao centralu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kazao mi je da on mora pozvati Direkciju i da mi ne smije na svoju ruku isplatiti taj iznos. Tražio mi je ličnu kartu, nisam je imao kod sebe i rekao sam mu da ću je brzo donijeti. Kada sam se vratio, taj službenik rekao mi je da mi ne smije isplatiti dobitak, da mora zvati centralu – priča Agić i dodaje da su i službenik i zaštitar uzviknuli: „Džekpot!“

Ističe da ima fotografije aparata i pet svjedoka da je dobio džekpot.

– Otišao sam nakon toga u Direkciju „Lutrije BiH“ i tražio sastanak s generalnim direktorom. Nakon dva sata došao je čovjek i rekao mi da to nije moguće, da lažem i da nisam ubacio nikakav novac. A svi znaju da se aparat ne može pokrenuti dok se u njega ne ubaci novac. Volio bih da mi nešto od dobitka priznaju i da mi nešto isplate. Ako ne žele da se dogovorimo, ima i sud – dodaje Agić.

Fotografija aparata koji je izbacio džekpot - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Fotografija aparata koji je izbacio džekpot

Iz „Lutrije BiH“ na upit „Avaza“ odgovorili su da su 1. aprila dobili reklamaciju Mirsada Agića iz Sarajeva koja se odnosi na dobitak navodno ostvaren u igri na sreću putem automata od 30. marta.

– U reklamaciji se navodi tvrdnja da je igrač ostvario dobitak džekpot. „Lutrija BiH“ u roku od pet dana od dana prijema reklamacije, a u skladu s Pravilima o igrama na sreću putem automata te u skladu s procedurom za reklamacije, imenovanom igraču dostavit će odgovor – saopćeno je iz „Lutrije BiH“.

Poslovnica „Lutrije BiH“ na Dobrinji u kojoj je Agić igrao - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Poslovnica „Lutrije BiH“ na Dobrinji u kojoj je Agić igrao Foto: (T. Saletović)

Ističu da, prema trenutno raspoloživim činjenicama, nije moguće ostvariti dobitak u ovom iznosu.

Pravila igre

– Ovaj dobitak nije moguć. Nadležne službe „Lutrije BiH“ konstatovale su da se, s obzirom na tvrdnje koje iznosi igrač, može raditi samo o softverskoj grešci, jer je maksimalan dobitak koji se može ostvariti na igri „slizzing hot“ 1.000.000 kredita, što u novcu iznosi 10.000 KM. Nadalje, ulogom od 10 kredita – 0,10 KM, koliko je ovaj igrač imao uplatu, u ovoj igri moguće je ostvariti maksimalan dobitak od 10.000 kredita, što iznosi 100 KM u novcu – navode iz „Lutrije BiH“.

Šta se događa u slučaju softverske greške?

– Igraču se isplaćuje do tada osvojeni dobitak ustanovljen uvidom u istoriju igara na automatu. Nakon završene procedure o reklamacijama „Lutrija BiH“ će donijeti odluku i o tome obavijestiti igrača – objašnjavaju iz „Lutrije BiH“.

Isplatili 6,9 miliona KM

U igri sistema automata „Lutrija BiH“ je u proteklih deset godina isplatila 156 džekpota u ukupnom iznosu od 6.984.981,81 KM ostvarenih širom Federacije BiH, pojedinačnog prosječnog iznosa oko 45.000 KM, kao i hiljade drugih dobitaka ostvarenih na pojedinačnim automatima.

(Video: E. Trako)
Avaz
ASHA prodaja vozila