Početna Politika Nešić o Pavloviću: Može pasti Kurz, ali ne i jedan funkcioner SNSD-a

Nešić o Pavloviću: Može pasti Kurz, ali ne i jedan funkcioner SNSD-a

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić oglasio se pred današnji skup podrške gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću.
“Nepostojeća ostavka gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića u potpunosti je razgolitila licemjerstvo SNSD-a i pokazala je da je sve što dolazi od SNSD jedna velika obmana. Pitanje je da li je Milorad Dodik postao Dodik nejaki kojeg ne sluša čak ni Pavlović, a poslušnost mu otkazuje i Gradski odbor SNSD u Prijedoru, ili su zajedno smislili predstavu za narod”, izjavio je Nešić.

Podsjetimo, gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, iako je najavio da podnosi ostavku na zahtjev Milorada Dodika, to zvanično nije učinio. Umjesto da obavijesti CIK o okončanje mandata, Pavlović je u petak ponovo stigao na svoj posao.

Kako saznajemo, uz Pavlovića je stao kompletan Gradski odbor SNSD-a i tako se suprotstavio ultimatumu predsjednika stranke. Dodik je pozvao Pavlovića da momentalno podnese ostavku nakon što su u javnost procurile navodne njegove fotografije na kojima se vidi kako pije veliku količinu tableta i povraća te leži pored WC šolje.

Danas u 17 sati ispred Gradske uprave u Prijedoru će biti održan skup podrške Daliboru Pavloviću u organizaciji lokalnog SNSD-a.

Nešić ističe da, prema njegovim informacijama, Pavlović nije podnio ostavku jer takav dokument nije stigao u Centralnu izbornu komisiju.

“Dakle, gradonačelnik laže ne samo Prijedorčane nego cijelu Republiku Srpsku, nastavljajući karijeru skandal majstora. Dodik treba da kaže da li su mu Pavlović i Gradski odbor SNSD u Prijedoru otkazali poslušnost ili je i on dio farse. Ako su mu otkazali poslušnost, kako onda Dodik može upravljati bilo čim kada ne kontroliše ni jedan svoj odbor? Ako je i on dio prevare – kako onda da mu bilo ko vjeruje da čitava njegova politika nije prevara?”, upitao je Nešić.

U oba slučaja, dodaje, Dodik je poražen i sam treba da podnese ostavku.

“Jedan Sebastian Kurz podnese ostavku, tamo gdje se ona podnosi, i u Austriji nema skupova podrške. Može pasti i Kurz, ali ne smije pasti nijedan funkcioner SNSD! Zamjenik australijskog premijera je u martu ove godine podnio ostavku zbog neprimjerene veze sa zaposlenicom Vlade, ali ko je on spram Pavlovića?”, navodi Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da Prijedor “ne mogu voditi nestabilni ljudi skloni prevarama”.

“Nije Pavloviću do Prijedora, nego do ličnih interesa. Ostavkom koja je nevidljivija od F117 i današnjim skupom samo je pokazao koliko je nedorastao funkciji koja ga je zadesila, ponašajući se u stilu ‘Poslije mene potop’. On svoje greške može njegovati i srljati u nove, ali neka bude siguran da će Prijedor imati dostojnog gradonačelnika i da je Prijedor prepoznao sve obmane i laži SNSD-a”, zaključio je Nešić.