Početna BiH “Nema zajedničkog stava između SNSD-a i DNS-a”

“Nema zajedničkog stava između SNSD-a i DNS-a”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ognjen Tadić, potpredsjednik DNS-a za N1 je kazao da su lideri SNSD-a i DNS-a dogovorili nove sastanke – nakon kojih će se donijeti odluka o političkoj saradnji ove dvije stranke.

Tadić je tokom gostovanja rekao da između Milorada Dodika i Marka Pavića na sastanku održanom 23. oktobra nije ostavljen prostor za spekulacije, međutim na pitanje šta je problem između SNSD-a
i DNS-a – Tadić je kazao:

“Ne mogu konkretno odgovoriti jer ne postoji zajednički stav. Pripremi sastanak će dati mogućnosti da se svako pitanje stavi na sto, razmatra i da zajednički prijedlog kako sarađivati dalje”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“DNS ima ozbiljan problem jer je dobio snažno povjerenje građana, a za godinu dana zbog situacije, nema mogućnost da realizuje nešto od obećanja. Radi se o iskrenoj izjavi koja je okrenuta biračima DNS-a, a naša želja je da sve što smo rekli prije izbora – da riješimo”, izjavio je Tadić.

“Iz izjave Pavića je jasno da DNS ima odgovornost za 100.000 glasova, to je rezultat koji se tiče 12 poslanika. Želi se više prilika, prostora i pruženih šansi za ljude koji su glasali za DNS. Predsjednici stranaka nisu ostavili prostor za spekulacije. Jasno je poručeno da se od strane SNSD-a i DNS-a da se želi nastavak saradnje, da bismo ispunili očekivanja ljudi koji su glasali ne samo za SNSD, nego i DNS i ostale koalicione partnere”, poručio je Tadić.

Kazao je kako DNS zna zbog čega želi da bude dio vladajuće koalicije. S druge strane, rekao je kako formiranje Vijeća ministara ne ovisi od DNS-a, te da koalicija sa SNSD-om obuhvata vlast na nivou institucija BiH i RS.

Na pitanje da li BiH treba poslati ANP – rekao je:

“Slanje ANP-a je političko pitanje koje je uključeno u ovaj ambijent da se ne bi formirao Savjet ministara. To treba svako da prizna”, rekao je.

Da li bi on pristao na slanje ANP-a, da je u vlasti – hipotetički?

“Ne. Prosto zbog toga što je DNS bila stranka koja je bila protiv formiranja Oružanih snaga BIH, izvorni oblik Dejtona govori da RS ima svoje oružane snage. Ovo može biti vojno neutralan prostor”, poručio je Tadić.

(BN/N1)

ASHA prodaja vozila