Početna Sport Nema tenisa do 27. aprila!

Nema tenisa do 27. aprila!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) zvanično je suspendovala sezonu na 6 nedelja zbog pandemije koronavirusa.

 

ATP će pokušati da pokrene opet sezonu od 27. aprila, a za sada nema informacija da će biti sa WTA sezonom, dok je finale Svetske grupe Fed kupa u Budimpešti (14-19. april) odloženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Odluka je donijeta nakon višečasovnog sastanka Savjeta igrača i predstavnika turnira, koji su analizirale moguće scenarije na hitnom sastanku ATP.

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, ujedno i predsjednik asocijacije igrača, je razgovarao preko konferencijskog poziva sa Italijanima iz vrha ATP Andreom Gaudenzijem i Masimom Kalvelijem.

 

Na odluku je umnogome uticalo i saopštenje Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) koje je proglasilo globalnu pandemiju koronavirusa (Covid-19).

 

Iako su brojni igrači zagovarali nastavak sezone pred praznim tribinama, ATP se odlučio sa potpuni prekid sezone zbog rizika od širenja zaraze.

 

Situacija je kulminirala početkom ove nedjelje kada je nekoliko dana prije početka turnira otkazan prvi Masters sezone Indijan Vels.

 

Odlukom ATP jasno je da se neće igrati ni naredna dva mastersa – Majami i Monte Karlo, kao ni turniri nižih kategorija u Hjustonu, Marakešu, Barseloni i Budimpešti.

 

Nedugo nakon saopštenja ATP, oglasio se i ITF koji je suspendovao sezonu za turnire pod svojom ingerencijom do 20. aprila, tako da je, barem za sada, Rolan Garos (24. maj – 7. jun) i dalje “bezbjedan”.

 

(B92)

ASHA prodaja vozila