Početna BiH “Nema potrebe za restriktivnim mjerama u cijeloj RS”

“Nema potrebe za restriktivnim mjerama u cijeloj RS”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republiku Srpsku u ovom trenutku karakteriše nepovoljna epidemiološka situacija budući da je danas potvrđen najveći broj slučajeva zaraze virusom korona, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

 

Šeranić je podsjetio da su danas potrvđena 103 nova slučaja, najviše na istoku, u Bijeljini i Višegradu, te ukazao na potrebu da se poštuju mjere donesene da bi se spriječilo širenje virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

“Za očekivati je da se pojave žarišta virusa korona, jer je tako bilo i do sada”, rekao je Šeranić za RTRS.

 

On je ukazao da lokalne zajednice treba da preuzmu odgovornost, a da na raspolaganju imaju Institut za javno zdravlje.

 

Trebinje, koje se suočilo sa povećanim prilikom pacijenata zaraženih virusom korona, ima kapacitet da odgovori na situaciju, napomenuo je Šeranić i u tom kontekstu istakao da se u zbrinjavanje uključila i Univerzitetska bolnica u Foči.

 

Šeranić je istakao da nema potrebe za restriktivnim mjerama u cijeloj Republici Srpskoj.

 

“Lokalne zajednice su te koje će djelovati. Mjere će se uvoditi u onim opštinama i gradovima gdje se pojavljuje žarište”, rekao je Šeranić.

 

On je naglasio da će biti izazova u predstojećem periodu i da treba paralelno organizovati zdravstvenu zaštitu.

 

“Pripremamo se za suočavanje sa virusom ali i sa sezonskim gripom. Pripremamo kovid bolnicu na lokaciji stare hirurgije, razmišljamo o kapacitetima bolnica u Bijeljini i Istočnom Sarajevo, radimo organizaciju testiranja i nabavke vakcina protiv gripa”, rekao je Šeranić.

Nezavisne

ASHA prodaja vozila