Početna BiH Nema poskupljenja električne energije u Srpskoj

Nema poskupljenja električne energije u Srpskoj

Nema poskupljenja električne energije u Republici Srpskoj u ovoj godini. Ovo su nakon sastanka u Banjaluci potvrdili direktor Elektrokrajine Dragan Čavić i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

–  Bilo mi je vrlo važno čuti podatke  koje je predstavio gospodin Čavić, ali i zadovoljstvo čuti sve ono što je ostvareno u prethodnom periodu. Imajući u vidu da se on od marta 2019. godine nalazi na čelu preduzeća vidljive su promjene na bolje, pozitivne, koje su uticale na finansijski  rezultat  ovog preduzeća koji je  je uspio da se promijeni i poboljša. Da se bilansna struktura popravi u korist dobrog finansijskog rezultata preduzeća. kontrola prihoda i rashoda, to nam je i bila projekcija – rekao je Đokić.

Ono što je posebno važno da je implementiran ili se implementira novi Zakon o električnoj energiji. Zakon je u stvari postakao ozbiljnu reformu sistema Elektroprivrede RS  i završen je u pet distributivnih preduzećaa treba da se nastavi u proizvodnim preduzećima.

Ističu da je Elektrokrajina u posljednje tri godine uspješno završila restukturiranje i reorganizaciju preduzeća, napravila uštede, ostvarila dobit i postigla likvidnost da sve svoje obaveze na vrijeme izvršava.

Podsjetili su da je kod nas struja najjeftinija i da je Srpska energetski nezavisna što je značajno u vremenu svjetske ekonomske krize.