Početna Prijedorski region Neizvjesna budućnost Specijalne bolnice „Mlječanica“

Neizvjesna budućnost Specijalne bolnice „Mlječanica“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na produženu medicinsku rehabilitaciju, koji je stupio na snagu1. aprila, stvorio je ogromne probleme Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica”. Smanjen je broj pacijenata i budućnost Banje je neizvjesna. Dragan Brdar, direktor ove ustanove upozorava da je upitno njeno dalje poslovanje.

– Mi od Fonda ne tražimo i ne očekujemo da plati ono što nismo zaradili. Mi samo želimo da nam Fond pošalje dovoljan broj pacijenata, da možemo pošteno da zaradimo svoju platu i da živimo od svog rada – rekao je Brdar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa problemom su upoznati i predstavnici sindikalnih organizacija. Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske smatra da treba vratiti stari Pravilnik.

– Ono što ćemo mi tražiti jeste da se taj Pravilnik hitno promijeni, jer je stvarno nemoguće da ovdje čak i članovi porodica poginulih boraca ne mogu doći na liječenje – istakao je Granulić

I pored svih problema, u Banji “Mlječanica” pronašli su sredstava za sanaciju krova.Banja trenutno radi sa svega 40 odsto kapaciteta. Strahuju za budućnost ustanove, ali i sudbinu radnika. Zato od nadležnih traže da hitno pronađu rješenje za ovaj problem.

K.V.

ASHA prodaja vozila