Početna Prijedorski region NEDOSTATAK PARKING MJESTA VELIKI PROBLEM

NEDOSTATAK PARKING MJESTA VELIKI PROBLEM

flashsgl_soft
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prihodi prijedorskog Parking-servisa u 2020. godini manji su za oko 100.000 KM u odnosu na 2019. godinu. Posljedica je to epidemioloških mjera, tvrdi Aleksandar Jeftić, šef Odsjeka za saobraćaj i parkinge. On kaže da se uveliko razmišlja i o povećanju broja parking mjesta.

– Praktično dva mjeseca nismo radili, a nismo imali ni dijaspore, što je uticalo na smanjenje prihoda. Mi imamo problem sa nedostatkom parking mjesta u centralnom dijelu grada. Velika je potreba za proširenjem broja parking mjesta i u narednom periodu radićemo na proširenju parkinga – kaže on.

U Prijedoru još uvijek nije moguće platiti parking putem SMS poruke. Jeftić kaže će ovakav način naplate uskoro zaživjeti i u ovom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ide se ka tome. Poduzeti su određeni koraci. Očekujemo određena sredstva iz gradskog budžeta i nadam se da ćemo vrlo brzo imati naplatu parkinga putem SMS-a – ističe Jeftić.

Prijedor trenutno ima 720 uređenih parking mjesta. Cijena parkiranja u crvenoj zoni je 0.50 KM za sat vremana, dok dnevna karta košta tri KM. U žutoj zoni za dva sata parkiranja potrebno je izdviojiti 0.50 KM, dok cjelodnevna karta košta dvije KM.

kozarski.com