Početna Prijedorski region NEĆE BITI OTPUŠTANJA RADNIKA U GRADSKOJ UPRAVI

NEĆE BITI OTPUŠTANJA RADNIKA U GRADSKOJ UPRAVI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskoj upravi Prijedor nakon smjene vlasti neće biti otpuštanja radnika, a novoizbrani gradonačelnik biće na raspolaganju za sve razgovore i dogovore sa radnicima i sindikatom, poručeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Prijedora, Dalibora Pavlovića i predsjednika Sindikata uprave Republike Srpske, Bože Marića.

Gradonačelnik Pavlović je istakao da će nakon predstojećih praznika održati sastanak sa predstavnicima Sindikata Gradske uprave, na kojem će razgovarati o pojedinačnom kolektivnom ugovoru, koji ističe u martu iduće godine, kako bi se zajednički radilo na donošenju novog.

– Zainteresovan sam i raspoložen da pregovaram i dogovaram sa predstavnicima Sindikata Gradske uprave, a sve zbog boljeg položaja naših zaposlenih. Znamo kako su se koeficijenti kretali u prethodnom periodu, da nije bilo značajnih povećanja, te da su 2008. godine u jeku svjetske ekonomske krize ti koeficijenti smanjeni. Prije tog sastanka ćemo analizirati situaciju u gradskom budžetu, odnosno stanje u kojem se bude nalazio budžet, kako bi u skladu sa tim mogućnostima budžeta djelovali u narednom periodu – rekao je Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave RS rekao je da je danas dobio uvjerenje od gradonačelnika Pavlovića da neće biti otpuštanja radnika u Gradskoj upravi Prijedor.

– Nas raduje što je gospodin Pavlović izjavio da ćemo sigurno ostati u okviru ovog nivoa prava i da će se on potruditi da sa svojim timom pronađe način kako bi u toku 2021. godine popravili položaj radnika. Kao što znate, mi ovdje imamo i Vatrogasnu spasilačku jedinicu koja ima blizu 60 zaposlenih. Ono što nam je jako bitno da se ti ljudi uvaže tako da je i o tome danas bilo riječi. Ono što nas kao predstavnike sindikata raduje je to da neće doći do smanjenja plata, da neće biti otpuštanja, nikakvog revanšizma – naglasio je Marić.

On je poželio uspješan mandat novoizabranom gradonačelniku i istakao da će sasvim sigurno razvijati socijalni dijalog koji je, kako je rekao, danas započeo na opštu dobrobit zaposlenih u Gradskoj upravi Prijedor.

kozarski.com

 

ASHA prodaja vozila