Prijedorčanin Predrag Kukolj najavljenu pomoć mladima od 100 KM poslao je na adresu Vlade RS na ruke Predsjedniku Radovanu Viškoviću.

On je u svojoj Facebook objavi naveo “da ne želi i da im vraća njihovu milostinju”.

Objavu prenosimo u cjelosti.

“❗NE ŽELIM I VRAĆAM IM NJIHOVU MILOSTINJU!

Predsjedniče Vlade Republike Srpske, Radovane Viškoviću,
Obraćam Vam se u ime svih onih mladih koji su napustili Republiku Srpsku. Obraćam Vam se i u ime onih koji čekaju priliku da odu. Obraćam se i u ime onih koji su u njoj ostali, ali jedva sastavljaju kraj sa krajem i žive od minimalca. Vjerujem da Vi ne znate kako je to, jer Vi živite neki drugačiji život. A kako i ne biste sa platom od preko 7 hiljada КM.
Želim da Vam se zahvalim na milostinji od 100 КM, koju tako velikodušno dijelite mladima pred izbore. Dijelite i mislite da ćemo mi mladi tako lako zaboraviti svu nebrigu vaše vlasti svih ovih godina. Mislite da ćemo zaboraviti riječi predsjednika vaše partije kada je obezvrijedio i diplome i znanje mladih ako nisu član vaše partije. Mislite da ćemo zaboraviti i to kako mnoge naše prijatelje iz osnove i srednje škole više skoro i da ne viđamo, jer više ne žive ovdje. Ne žive jer ih je otjerala upravo vaša politika i nerad. Nekom nisu bili podobni. Mislite da zaboravljamo strah kako sutra, kao mladi ljudi, zasnovati porodicu i obezbijediti joj sigurnost.

Dok mislimo o svemu tome, slušamo Vas i vaše partijske kolege kako oduševljeno hvalite pomoć mladima od 100 КM. Sada, pred izbore, kada pokušavate sačuvati svoje fotelje i funkcije očekujete da ćete tako „kupiti“ mlade. Nećete. Da ste vodili računa od budućnosti i mladosti ove zemlje ne biste dozvolili sve ono što sam ranije nabrojao. Meni od Vaše Valde ne treba ni tih 100 КM, podižem ih i poklanjam Vama. Počastite se jednim skromnijim ručkom u nekom manje luksuznijem banjalučkom restoranu.”

https://www.facebook.com/105085525653191/posts/pfbid02vJreEsVG7vt4gdJXEWxoJN1Gv7B58xeeg2coU68CwFgCgE2xdqcL7fWtNzo5CM87l/

 

Prijedor24.com