Početna Vijesti Ne vozi golfa i nije bio na mjestu prekršaja, a kažnjen sa...

Ne vozi golfa i nije bio na mjestu prekršaja, a kažnjen sa 50 KM

Bojana Kukavicu iz Gradiške neprijatno je iznenadila koverta u kojoj je bila kazna za počinjeni saobraćajni prekršaj.

Naime, u kazni koja je stigla iz Policijske stanice Gračanica navodi se da je 02.12.2017. godine na dijelu magistralnog puta M4 Doboj – Tuzla, u mjestu Donja Lahinja, počinjen prekršaj (prekoračenje brzine) vozilom folksvagen golf za koje tvrde da pripada Kukavici. U kazni se navodi da golf sa registarskim oznakama E26-K-350 išao 59 km/h na dijelu puta gdje je dozvoljena brzina 40 km/h pa zbog toga traže od Kukavice da plati kaznu od 50 KM.

Međutim, Kukavica ističe da ne posjeduje to vozilo i da nije počinio prekršaj. Navodi da je u njegovom vlasništvu automobil opel vektra sa registracijom E62-K -350. U odnosu na golf razlika je u rasporedu brojeva prvog dijela registracije.

“Navedenog dana sam se nalazio na poslu u svojoj firmi u Novoj Topoli kod Gradiške, te nisam se nalazio na navedenom mjestu. Čak i da jesam, ne posjedujem vozilo golf navedenih registarskih oznaka, već vozilo vektra drugih registarskih oznaka. Zanima me šta mi je dalje činiti i ko će snositi odgovornost za stres koji je nanešen meni i porodici, kao i ko će snositi eventualne troškove i posljedice ovog slučaja”, pita Bojan Kukavica.

Kao dokaz svojih tvrdnji pored kazne poslao nam je i fotografiju svog automobila na kojem se jasno vidi registracija.

ATV

Dental Studio Prijedor