Početna Politika NAZIVALI IH CIRKUSANTIMA, A NAROD IH PODRŽAO Kako je opozicioni trojac oborio...

NAZIVALI IH CIRKUSANTIMA, A NAROD IH PODRŽAO Kako je opozicioni trojac oborio rekorde na izborima

Najglasniji opozicionari u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koje su poslanici vlasti, ali i pojedini građani, često nazivali cirkusantima i rijaliti političarima, na izborima su oborili rekorde.

Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović posljednje dvije godine najglasniji su u Narodnoj skupštini, ali i izvan nje.

Organizovali su razne proteste, okupljanja građana, snimali klipove, izvodili performanse, Narodnu skupštinu često koristili za obraćanje građanima, ali i obračune s mnogim funkcionerima Republike Srpske. Moglo bi se reći da su “glavni krivci” za to što je vladajuća većina izmijenila Poslovnik Skupštine.

Njihovi klipovi na društvenim mrežama imaju i po stotine hiljada pregleda, a društvene mreže bile su im jedno od glavnih oružja.

Zbog svega toga od narodnih poslanika iz vlasti često su dobijali epitete da su jutjuberi, rijaliti političari, populisti, da ih narod nikada neće izabrati, a često su dobijali i uvrede.

Ipak, na njihovu sreću, narod ne misli tako.

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, osvojio je 51.000 glasova, što je više od svih kandidata za načelnike i gradonačelnike u cijeloj BiH. Nosilac liste PDP, Jelena Trivić, osvojila je rekordan broj glasova u Banjaluci, i to više od 11.000, što je više i od mnogih partija zajedno.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je takođe bio nosilac svoje nezavisne liste u Trebinju, iako prvi put na izborima, osvojilo je mandata koliko i cijela opozicija u Trebinju.

Takođe, prošle godine se radu opozicione trojke pridruživao i poslanik SDS Zoran Vidić, koji je često bilo govornik na protestima, ali i žestok u raspravama u NSRS. Poznat po tome što je, kako bi potrošio vrijeme do kraja zasjedanja, Poslovnik Skupštine čitao kao slavu, takođe je izašao kao pobjednik i postao novi načelnik opštine Brod.

Vukanović, koji čak nije imao ni stranku, niti štab, kao ni spotove i bilborde, rekao je da najveća promocija onoga što radi bila upravo “njegova borba u NSRS”.

I dok su im mnogi predviđali lošiji razultat na izborma, stručnjaci na pitanje kako su “Jutjuberi” oborili rekorde ovih dana, imaju zajednički odgovor – narod je željan promjena i nekih potpuno drugačijih politika.

Skupština

Iako su bili prvi na svojim listama, Trivićeva i Vukanović se ipak vraćaju u skupštinske klupe, ali bez Stanivukovića, koji će svoje djelovanje nastaviti u Gradskoj upravi Banjaluka.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila