fbpx

Navike koje pomažu u gubljenju kilograma

Stručnjaci tvrde, da do uspješnog gubljenja kilaže najefikasnije i na duže staze dovodi promjena životnog stila i nekih navika.

Dokaz za to pruža im ispitivanje u kome su učestvovale žene, koje su drastično smanjile svoju tjelesnu težinu, a koje su uglavnom davale slične savjete osobama koje žele da smršaju zdravo i efikasno.

Svaka od ovih žena, navela je promjenu životnog stila i navika u zdrave navike, kao osnovni korak u borbi sa viškom kilograma. A uz promjenu ovih navika, bitna je i svijest o tome da ovaj proces traje dugo, ali da je to jedini zdrav način da uspješno smršate.

Brojte kalorije koje svakodnevno unosite

Ukoliko pratite kalorijsku vrijednost onoga što unosite u svoj organizam i pratite koliko kalorija trošite na svoju fizičku aktivnost, uvijek ćete moći da znate koliko još kalorija možete da pojedete i na taj način bićete uobročeni.

Dopustite sebi jedan dan u nedjelji, kada možete da jedete svoj omiljeni desert

Da biste ostali dosljedni u svom novom načinu života i ishrane, potrebno je da s vremena na vrijeme zadovoljite potrebu za pojedinim namirnicama kojih ste se odrekli. Ako ih se predugo odričete, kada jednom posustanete, teško ćete se vratiti na pravi put. Zato ponekad dajte sebi oduška, a sutradan nastavite da jedete po svom režimu i bez odstupanja.

Vježbajte barem pet dana u nedjelji

Uvedite sebi trening od sat vremena i osmislite ga tako da podjednako opterećuje svaku grupu mišića. Kombinujte različite vrste treninga i trudite se da budete aktivni barem pet dana u nedjelji i rezultati neće izostati.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila