Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je teren gdje su nastavljeni radovi na realizaciji projekta asfaltiranja putnih pravaca na području grada. Radovi su u završnoj fazi ili završeni u Brezičanima gdje je asfaltiran putni pravac Gumara – Lužani ukupne dužine 483 metara, a vrijednost radova je 70.314,00 KM. Pored ovo dijela grada, asfaltiran je i putni pravac u naselju Vrbice u dužini od 120 metara, a vrijednost radova je 16.803,00 KM.

Gradonačelnik je i ovom prilikom u razgovoru sa mještanima istakao da se ove aktivnosti provode upravo u dogovoru sa građanima i da je značajno da oni budu zadovoljni. On je istakao i da veseli činjenica da je na svim lokacijama koje je do sada obišao, a gdje je stigao novi asfalt , naišao na odobravanje, kao i da je plan aktivnosti bio kvalitetan budući da novi metri i kilometri asfalta stižu u mjesta gdje ima omladine, djece, gdje ima stanovnika koji tu žive.

Puteve asfaltiramo da nam upravo ta djeca i mladi imaju gdje da se vrate nakon završene škole, a da mještani ne napuštaju svoja ognjišta, poručio je Javor.
Inače, radi se o radovima u okviru drugog pojedinačnog ugovora koji je potpisan sa preduzećem „ Prijedorputevi“ u vrijednosti oko 2.060.000 KM. Ovim ugovorom je obuhvaćeno 14 kilometara u preko deset mjesnih zajednica odnosno 27 putnih pravaca na širem području grada.

U ranijem periodu završeno je asfaltiranje po prvom pojedinačnom ugovoru, čija je vrijednost radova oko 1.250.000 KM, gdje je asfaltiran 31 putni pravac u dužini oko 7500 metara.
Vlada Republike Srpske je Gradu Prijedoru dodijelila sredstva za asfaltiranje puteva i ulica u iznosu 4.843.000,00 KM.