Početna Prijedorski region Nastavljeni radovi na kanalizaciji i asfaltiranju puteva u naselju Janjića pumpa

Nastavljeni radovi na kanalizaciji i asfaltiranju puteva u naselju Janjića pumpa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijedorskom naselju Janjića pumpa danas su nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže, koju su započeli mještani ovog naselja, ali nisu imali dovoljno sredstava da je završe.

Obećanje mještanima ovog naselja da će Gradska uprava pomoći na izgradnji kanalizacione mreže biće ispunjeno, poručio je gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković. On je istakao da je Grad u saradnji sa Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske obezbijedio sredstva za nastavak realizacije ovog infrastrukturnog projekta.

– Obezbijedili smo sredstva za nastavak izgradnje kanalizacione mreže, s tim da je Grad obezbijedio još 270.000 KM kako bi se kompletna mreža završila tokom ove i iduće godine, a završićemo i ostatak asfaltiranja Krupske i Dejtonske ulice, tako da će ovaj dio naselja biti kompletno riješen što se tiče infrastrukture – rekao je Đaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da je iz budžeta Grada pružena pomoć prvim organizatorima ovog posla, koji su ušli u materijalne probleme pošto su izgubili parnicu na sudu i zadužili se. – Riječ je o siromašnim ljudima. Zbog toga smo željeli da im pomognemo i izvučemo ih iz problema u kojima su se našle njihove porodice – rekao je Đaković.

Vasilj Stojanović, mještanin ovog naselja zahvalio se Gradskoj upravi na pomoći u riješavanju infrastrukturnih problema, posebno onih koji su vezani za izgradnju kanalizacione mreže.

– Ovim ćemo obezbijediti priključke za kanalizaciju za 25 domaćinstava, a kada završimo sa primarnom kanalizacionom mrežom biće omogućeno dalje izvođenje infrastrukturnih projekata, odnosno asfaltiranje ulica – rekao je Stojanović.

Za oba posla, na tenderu je izabrana firma “Niskogradnja Marjanović”, a rokovi za izvođenje radova su po 45 dana.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila