Početna BiH Nastavak suđenja za pokušaj ubistva: Kovačević pogledao napadača u oči

Nastavak suđenja za pokušaj ubistva: Kovačević pogledao napadača u oči

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Kovačević, novinar BN televizije, danas je u sudnici u Banjaluci optuženog Marka Čolića prepoznao kao jednog od napadača koji ga je pretukao.

Naime, Čolić, koji je optužen za pokušaj ubistva, zatražio je od Kovačevića “da ga pogleda u oči i kaže da ga je on napao”.

“Da. To je lice koje sam u policiji prepoznao kao jednog od napadača koji me pretukao”, odgovorio je Kovačević na Čolićevo insistiranje da ga ponovo prepozna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačević je u sudnici Okružnog suda Banjaluka kazao i da je jedan od napadača imao tamniju, oštriju, njegovanu bradu, te ponovio i neke detalje sa pređašnjih suđenja.

“Čolića sam na prepoznavanju osim po bradi, prepoznao i po crtama lica”, rekao je Kovačević, odgovarajući na pitanje Gordana Joviševićeva, branioca optuženog Čolića.

Osim Kovačevića, kao svjedoci su se u sudnici pojavili i Vanja Krsmanović, Čolićeva nevjenčana supruga, Dragan Matić, radnik firme koja se bavi čišćenjem, kao i kajakaš Darko Savić.

Krsmanovićeva je kazala kako je Čolić 26. avgusta prošle godine, kada je Kovačević premlaćen, cijeli dan proveo s njom i njihovim djetetom, te da je na posao u klub “Balkan” gdje je radio kao redar otišao tek oko 21.55.

“Tog dana se dobro sjećam jer je bio ‘Kočićev zbor’. Planirala sam da sa drugaricama odem tamo i Marko je pristao da čuva naše dijete. S obzirom na to da je cijelog dana padala kiša, i Marko i ja smo ostali u stanu sa djetetom i on je izašao samo na pola sata oko 12 da bi kupio namirnice u prodavnici, kako bih ja mogla da spremim ručak”, istakla je Krsmanovićeva.

Ona je navela da joj je tog dana nešto iza 21 čas poruku poslala najbolja prijateljica, te da se sjeća da je Čolić i u tom momentu bio s njom jer joj je, kako kaže, drugarica rekla da će je nazvati kad on ode na posao “da razgovaraju o ženskim stvarima”.

“Markov prijatelj me pozvao 8. septembra prošle godine, oko 21.45, i pitao može li doći kod mene. Nakon što je došao, rekao mi je da je Marko uhapšen i prvo mi je prošlo kroz glavu da se desio neki incident u lokalu gdje je radio, ali kad je došao pokazao mi je članak na nekom portalu i sliku novinara i ja nisam mogla da vjerujem”, kazala je Krsmanovićeva.

Ona je ustvrdila da je tokom davanja izjave u policiji na nju vršio pritisak inspektor Ognjen Kos, te da ju je “vrijeđao i nju i Čolića”.

“Marka je nazivao budalom i meni je govorio svakakve riječi. U jednom momentu je ustao sa stolice i zagalamio na mene i ja sam se tresla na stolici. Nakon toga ga je inspektor Živković, koji je bio miran i pristojan sve vrijeme, izgurao na hodnik, a ja sam pobjegla odatle”, tvrdi Krsmanovićeva.

Kajakaš Darko Savić je kazao da je sa Čolićem bio samo u profesionalnim odnosima, te da ga je trenirao. Savić je istakao da tokom davanja izjave niko nije uticao na njega, te da je saslušan i u policiji i tužilaštvu.

Svjedok Dragan Matić je rekao da ga je 27. avgusta dva puta pozvao nepoznati muškarac, te zatražio od njega da dođe u Ulicu Banović Strahinje i “očisti nešto”, ali da kada je došao, kako kaže, žena je već sve očistila.

Sljedeće ročište je zakazano za 13. juni, kada će, kako je rečeno, svjedočiti tužilac i četiri inspektora koje je predložio Čolićev branilac.

Tokom svjedočenja Savića i Matića, tužilac Tatjana Ninković je uložila brojne prigovore tvrdeći da branilac optuženog postavlja pitanja na koja su svjedoci već dali odgovore.

(Nezavisne)

ASHA prodaja vozila