Početna Prijedorski region NASTAVA BEZ MASKI, IZOLACIJA SAMO ZA POZITIVNE

NASTAVA BEZ MASKI, IZOLACIJA SAMO ZA POZITIVNE

Prijedorske škole spremne su za početak nove školske godine. Đaci se sutra vraćaju u učionice, a želja učenika i prosvjetnih radnika je da se nastava odvija bez problema i prekida izazvanih korona virusom. Nadležni ističu da je epidemiološka situacija u Prijedoru dobra te da se poštuju sve preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Školske prostorije trebalo bi da se često provjetravaju te da se redovno sprovode pooštrene mjere lične i kolektivne higijene, rečeno je iz Doma zdravlja.

“Prema mjerama Instituta za javno zdravstvo RS, u vezi sa početkom školske godine, sada u izolaciju idu samo pozitivni učenici i nastavnici, dok ostali koji su bez simptoma, redovno obavljaju svoje radne i nastavne aktivnosti, uz savjet da smanje kontakte, naročito sa starijim osobama i hroničnim bolesnicima”, rekla je Ivana Šalabalija, službenik za informisanje Doma zdravlja Prijedor.

Iz aktiva direktora osnovnih i srednjih škola potvrdili su da je sve spremno za sutrašnji početak nastave te da su obrazovne ustanove propisno očišćene.

“Sve škole su izvršile neophodne pripreme za početak nove školske godine. Uvijek vodimo računa o higijeni i na prvom mjestu nam je zdravlje učenika”, rekao je Zdravko Budimir, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola.

Nošenje maski u zatvorenom nije neophodno, podsjeća Aleksandar Milješić, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola.

“Neka lična preporuka je da se svi zajedno pripazimo te da učenici, roditelji ili nastavnici koji osjećaju da imaju neke zdravstvene tegobe, iz predostrožnosti stave masku u zatvorenom prostoru, kako bismo zaštitili jedni druge”, rekao je Milješić.

Onlajn nastava, nemogućnost izvođenja prakse i stavljanje cijelog razreda u izolaciju, nešto je kroz što su škole prošle u jeku pandemije virusa korona. Svi se nadaju da su ti dani iza njih i da više neće morati da se privikavaju na ono što je tada smatrano “novom normalnošću”.

kozarski.com